Republikánský kandidát Donald Trump zvítězil v amerických prezidentských...

Republikánský kandidát Donald Trump zvítězil v amerických prezidentských volbách nad demokratkou Hillary Clintonovou. (9. listopadu 2016) | foto: Reuters

Trump šel na kostýmovou party Padouši a hrdinové. Jdu za sebe, řekl

  • 65
Donald Trump se v sobotu večer zúčastnil kostýmové party, kterou pořádali největší sponzoři jeho kampaně. Na tradiční akci nazvanou Padouši a hrdinové přišel v tmavém obleku. Zatímco šéfka jeho volební kampaně Kellyane Conwayová šla za Supermanku, on šel prý sám za sebe. Informoval o tom server Politico.

Když se nově zvoleného amerického prezidenta a miliardáře Trumpa na večírku zeptali, za koho se převlékl, ukázal prý sám na sebe a řekl „za mě“. Na party v soukromé rezidenci Roberta Mercera na Long Islandu dorazil Trump bez manželky i bez dětí.

Prezidentské volby v USA

Na večírku v domě ozdobeném vánočními dekoracemi zněla hudba zpěvaček Adele, Lady Gaga, Shakiry či Céline Dionové. Obsluhují personál a ochranka byli podle amerických médií oblečeni jako členové Armády spásy či motorkářského klanu Hell’s Angels (Pekelní andělé).

Účastníci večírku dostali u vchodu žetony, s nimiž pak hráli poker či blackjack. Výhrami byly mimo jiné zlaté hodinky Rolex. Heslem na internetovém wifi připojení bylo „HeroesWin!“ (Hrdinové vyhrávají!).

Pořadatel party miliardář Robert Mercer je mimo jiné jedním z výkonných ředitelů hedgeového fondu Renaissance Technologies a jeho dcera Rebekah Mercerová je členkou Trumpova přechodného prezidentského týmu. Na Trumpovu volební kampaň dal Robert Mercer podle serveru Politico dva miliony dolarů (asi 51 milionů korun).


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video