Když selže diplomacie, je potřeba střílet, prohlásil Donald Trump

  • 225
Republikánský kandidát o prezidentskou nominaci Donald Trump by pálil po ruských letounech, pokud by se přiblížily ke strojům amerického letectva. Uvedl to pondělí v rozhovoru pro rozhlasovou stanici WMEE v Indianě, kde se v úterý uskuteční primárky. „Když diplomacie selže, je třeba střílet,“ prohlásil.

Trump reagoval na páteční incident v Baltském moři, kdy se ruský pilot se svým letadlem Su-27 přiblížil k americkému průzkumnému letounu a provedl nebezpečný manévr zvaný výkrut. K podobnému incidentu podle mluvčího velitelství amerických sil v Evropě došlo už 14. dubna.

„Když se ten trouba blíží, v určitém okamžiku musíte pálit,“ řekl Trump podle amerického serveru BuzzFeed. Připustil ale, že ještě dřív by měl prezident Barack Obama zavolat do Moskvy Vladimiru Putinovi.

„Normálně by měl Obama, nazvěme ho prezidentem, zavolat Putinovi a říct mu: Poslyš, vyhov nám a nedělej to, stáhni toho šílence, zastav to. Ale náš prezident takový není. Šel ven hrát golf nebo co...,“ poznamenal Trump. „A když to nezafunguje, tak v určitém okamžiku, když se ten trouba blíží, je třeba střílet. Vždyť je to ostuda, totální neúcta k naší zemi, neúcta k Obamovi,“ prohlásil newyorský miliardář.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue