Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Bílý dům odmítl Sněmovně spolupráci při vyšetřování Trumpa jako neústavní

Bílý dům odmítl výborům americké Sněmovny reprezentantů spolupráci při jejich vyšetřování prezidenta Donalda Trumpa kvůli ukrajinské aféře, protože toto vyšetřování považuje za „neopodstatněné a neústavní“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Zeman zde, mimo jine tvrdí, že "IG CIA" je člověk jmenovaný Obamou. Pracuje s premisou, že celá "whistleblower gate" je politicky motivována. Není tomu tak. Netuším proč je zmiňované IG CIA, není to ani podstatné.

Relevantní osobou v této kauze IG IC, kterým je Michael Atkinson, kariérní právník jmenovaný prezidentem Trumpem v květnu minulého roku. Atkinson si získal své "ostruhy" třeba úspěšnou obžalobu demokratickeho luisianskeho kongresmana Jeffersona. Je tedy nepravděpodobné, že by tento právník měl nějaké zlé, politicky motivováné úmysly poškodit Donalda Trumpa.

Nicméně, obdivuji snahu pana Zemana zpochybnit i tuhle kapitolu neuvěřitelné ságy přehmatů, politické korupce a diletanstvi Donalda Trumpa

1 2
možnosti

J18a76n 83Z79e58m22a18n

9. 10. 2019 12:39

Jak se říká poslal je kam patří... :-P

Ono tedy není vůbec divu po tom, co demokratové ve sněmovně odmítají o impeachmentovém vyšetřování hlasovat (nejspíše protože mají rozhodujících 30 poslanců v distriktech, kde Trump vyhrál volby a další jsou za rok), ukázalo se, že šéf sněmovního výboru pro zpravodajské služby Schiff, který impeachmentové vyšetřování ve sněmovně nejvíce tlačí, byl v kontaktu s oním "whistleblowerem" ještě předtím, než vůbec svou dnes již prokazatelně v mnoha aspektech lživou stížnost formálně podal (a nejspíše mu s ní i pomohl) a zvláště tedy po tom, co CIA IG profláknul nejen že je ten "whistleblower" registrovaný demokrat ale rovněž to, že je "v profesionálním vztahu s jedním z prezidentských kandidátů demokratů pro volby 2020" (podle dosavadních drbů nejspíše právě s QuidproJoem Bidenem) - a jeho svědectví by tedy zřejmě jako důkaz nebrali vážně ani na nejnižším soudě natož v Senátu, kde sedí 42 republikánů, kteří veřejně endorsovali Trumpa do voleb a nejméně stejný počet republikánů, kteří už veřejně impeachmentovou šarádu ve sněmovně odsoudili - čímž by tam pro jeho schválení už chybělo nejméně 9 hlasů a je to tedy od počátku naprosto ztracená varta, která nemůže mít jiný efekt, než být jen dalším z řady patologických politických cirkusů typu Weissmannova, totiž pardon Muellerova vyšetřování... ;-D

3 2
možnosti

Že se nestydite, při Vašem vzdělání takhle prekrucovat fakta. Je legrační nazývat Muellerovou komisí patologické politickým cirkusem, zvláště když v něm hlavní roli hráli republikáni. To samé platí o konspirační teorii s Schiffem. S doslovneho papouškovaní alt-right propagandy Vám zatemněl mozek, jinak si Vaše příspěvky nedovedu vysvětlit. Pokud už jsou oba Bidenové "guilty as charged" měli by být vyšetřování americkou justici a ne být subjektem vydírání a vyžadováním protislužby od ukrajinského prezidenta.

2 1
možnosti

Trump rozjel akci s Erdoganem aby zastřel průšvih doma a teď zase couvá, protože střílel od boku stejně jako se snažil zdiskreditovat Bidena bez jediného konkrétního důkazu.

Legrační přitom je, že Trump teď zaměstnává půlku právních poradců Bílého domu na to, aby bojovali proti požadavku Kongresu aby poskytl k nahlédnutí své daňové přiznání.

Zajímavé je, že tam to najednou musí být striktně podle pravidel.

0 0
možnosti

Pane Vanku, Vy nevite, ze Donald Trump by velice rad sva danova priznani zverejnil, ale nemuze. Probiha audit. Je jedno, ze auditorum z IRS je jedno zda sva priznani zverejni nebo ne. Bizarni je, ze bojuje proti kazdemu opatreni soudu, ktere mu narizuje danova priznani zvereNjit.

On by strasne rad, ale audit je holt audit.;-)

1 0
možnosti

Znovu zopakuji, ze Donald Trump nekolikrat prohlasil, ze je Bidenuv syn 100% zkorumpovany. Nyni, zrejme na radu sveho advokata zarazuje zpatecku a jen nekonkretne zvatla o udajne korupci.

Zeptam se zdejsich fanatickych adorantu oranzoveho sociopata , kde jsou dukazy? Korupce at uz ekonomicka nebo politicka je ve Spojenych Statech federalni precin. Ani jednoho z Bidenu federalni urady vsak nevysetruji a o formalnim obvineni ani nemluvim.

Kongres ma plne pravo a je dokonce jeho ustavni povinnosti kontrolovat cinnost exekutivy vcetne prezidenta. Nadale vsak zdejsi ultras budou omilat svoji mantru o zhrzenych Demokratech, silene Killery, hrabivych Bidenech a fnukat o tom, jak vsichni hazou chudakovi Trumpovi klacky pod nohy a nedokazou se smirit s vysledkem prezidentskych voleb.

Jen dodam, ze za Obamovy administrativy meli republikani hned ctyri vysetrovaci komise Kongresu, podavali desitky zalob, vcetne peti ustavnich a to jen k jednomu tematu zdravotni reformy a samozrejme, ze zrod alternativne pravicoveho hnuti Tea Party vznikl z touhy smirit se s vysledky demokratickych voleb.;-)

1 3
možnosti
Foto

Vy mate spolu s Bilinou zrejme utkvelou predstavu, ze musite ostatnim neco neustale sumarizovat a ze lide, co nesdili vase predstavy jsou proste fanaticti stoupenci Donalda Trumpa. Jak legracni a nejen o vas dvou vse vypovidajici .. Debata s vami a reakce na vase komentare je nejen zcela zbytecna, ale je i naprosto kontraproduktivni, protoze clovek pak chte nechte casem pada na vasi uroven .. Mate li to jako formu terapie, doporucoval bych jeji zmenu. Nemate li, zkuste pochopit, ze existuje i spousta jinych barev, nez jsou cerna a bila.

5 1
možnosti

J47a51n 79L16u68k49š

9. 10. 2019 8:05

Když si vezmete, za co šel od válu Nixon, tak tohle je pomalu na vězení. ;-D

3 1
možnosti

Nebo Clinton... Je jasné, že Lewinská byla provokace zhrzených republikánů, kteří se nesmířili s výsledky demokratických voleb. Za vítězství v prezidentských volbách se Billovi neustále mstili, uměle vyvolali impeachment ;-)

1 0
možnosti

J33a64n 86V98a27c43e71k

9. 10. 2019 8:01

I když prezident D. Trump třeba překračuje některé stereotypy, ten neustálý volní nátlak na revizi svobodné volby prezidenta, kdy se asi i někteří příslušníci tajných služeb staví nad stát, stíhání nahrazuje dialog a vysvětlení, jsou zřetelným bojem o moc prostředky mimo řádné volby. To může vést ke známým politickým procesům.

2 1
možnosti

Kontrola exekutivy Kongresem patří mezi základní pilíře americké demokracie. V minulosti tento systém hojně využívali jak Republikáni tak Demokraté , oba whistlebloweři byli vetovani profesionálové. Těžko uvěřit tomu, že jde o zakuklené spiklence. Obě stížnosti byli také uznány jako opodstatněné úředníkem, kterého do funkce Inspector General jmenoval Trump. Že by "deep state"?

Mimochodem, jak si vysvětlujete útoky Trumpa na republikány, kteří se ho za přístup k impeachment odvážili kritizovat?

2 1
možnosti
Foto

Takze znovu: nejzkorumpovanejsi prezident v historii Spojenych statu se rozhodl poprve v zivote vysetrovat korupci. A za svuj cil si ze vsech tech 328 milionu Americanu vyhledl zrovna sveho hlavniho soka v blizicich se volbach. A vysetrovanim nepoveril policii ci FBI, ale sveho gangsterskeho pravnika. Kdyz se vysledku nedockal, zkusil to vyhruzkami na ukrajinskem prezidentovi a pote i na cinskych komunistech. Vysledek je porad nula.

Ale furt se najdou dobraci, kteri mu veri. ;-D

4 7
možnosti

Vy se narodit o pár let dříve, Urválek by si ani neškrtnul...

7 4
možnosti

Ještě nedávno jsem chodil na diskuze o Trumpovi a dobře se u nich bavil. Už ne! Uvědomil jsem si totiž, že právě z takové tupé nenávisti pocházeli ty strašlivé procesy padesátých let u nás i v USA, kdy osobní pocity a potřeby převažovali nad právem.

12 3
možnosti

(omlouvám se za češtinu pocházely a převažovaly

2 0
možnosti

M31a64r64t27i96n 45Z23a53k

9. 10. 2019 2:37

Zakladni otazky zni: "Porusil mlady Biden zakon? Ne? Nutil Trump Ukrajince vyfabrikovat falesne dukazy?"

nebo: "Porusil mlady Biden zakon? Ano? Kdo a proc se pokousi protizakonne ochranit kriminalnika?"

4 5
možnosti
Foto

Ne. Neporusil. Ano, nutil. Trump se nejen priznal, ale vybidl ke stejnemu zlocinu i cinske komunisty. Rv

2 8
možnosti
Foto

Zlocinci se obvykle do spoluprace s vysetrovateli moc nehrnou a Donik neni vyjimkou.

4 11
možnosti

Kdo je tady zločinec a vyšetřovatel? Vsadím se, Jirko, že u tebe je to obráceně, než by to mělo být...

PS: Tykali jsme si skoro 13 let a nehodlám na tom nic měnit...

7 4
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...