Pytlák zabil stovky jelenů, za trest musí každý měsíc koukat na Bambiho

  • 54
Americký pytlák odsouzený k trestu ročního vězení za nelegální lovení stovek jelenů, musí v rámci svého trestu každý měsíc zhlédnout animovaný film Bambi od Walta Disneyho jako mravní ponaučení. Trest mu udělil soud v Missouri. Tento případ je největší z případů pytláctví jelenů v historii státu.

David Berry pytlačil se svým otcem a dvěma dva bratry. Soud všem zrušil povolení lovit a rybařit. Muži musí dále zaplatit pokutu a soudní náklady ve výši 51 tisíc dolarů.

BAMBI (1942)

  • pátý film z takzvané animované klasiky Walta Disneye
  • hrdinou je koloušek Bambi, jenž má chránit obyvatele lesa před lovci; dalšími postavami jsou jeho rodiče, a kamarádi králíček, tchoř, a budoucí partnerka Fili
  • jeden z nejvýdělečnějších a nejproslulejších animovaných snímků 
  • nominován na 3 Oscary (zvuk, hudba, nejlepší píseň)
  • Americký filmový institut jej zařadil mezi 10 nejlepších animovaných filmů na světě

Soudce pytlákovi nařídil i speciální trest. Zatímco si bude odpykávat roční trest, musí nejméně jednou měsíčně zhlédnout dojemný animovaný film Bambi o životě malého kolouška. První zhlédnutí by mělo proběhnout před 23. prosincem 2018. 

Pytláci lovili v noci a k lovení používali světlo, aby zvěř snadněji ulovili. Vyšetřování Berryových začalo koncem roku 2015, v momentě, kdy vyšetřovatelé obdrželi anonymní tip o pytlačení jelenů ve městě Lawrence. 

David Berry, jeho otec a bratr Kyle Berry byli zatčeni v srpnu po téměř devítiměsíčním vyšetřování, které se týkalo také případů v Kansasu, Nebrasce a Kanadě. Vyšetřovatelé později usvědčili i druhého bratra Erika.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video