Místo selfie trest smrti. Thajsko zakáže pláž, nad níž přistávají letadla

  • 92
Pořídit si fotografii na pláži nedaleko mezinárodního letiště na thajském ostrově Pchúket, nad kterou prolétávají velmi nízko přistávající letadla, patří ke snům nejednoho turisty. V budoucnu by za selfie s přistávajícím letadlem mohl turistům hrozit až trest smrti, varoval zpravodajský server news.com.au.

Mezinárodní letiště na Pchúketu leží na severozápadním pobřeží ostrova a letadla klesající na přistání přelétávají velmi nízko nad pláží Maj Kchao. To se v posledních letech stalo neodolatelným lákadlem pro turisty toužící po zajímavé fotografii.

06.února 2015 v 21:19, příspěvek archivován: 08.dubna 2019 v 18:56

MEGA TEAM FAVORITE PIC. #spotting #Phuket #Thailand #sea #sand #sun #airplane #airport #споттинг #Пхукет #Тайланд #… http://t.co/GniTLbLKJj

Thajští úředníci ale usoudili, že pořizování fotografií by mohlo rozptylovat piloty. Proto podle listu Bangkok Post vytvářejí novou bezpečnostní zónu nedaleko přistávací dráhy, do níž nebudou mít turisté přístup. 

30.prosince 2014 v 15:03, příspěvek archivován: 08.dubna 2019 v 18:56

Фото без фотошопа: бывают же на свете такие восхитительные места! #Thailand#Phuket#beach#sea#sky#girl#airplane#b... http://t.co/OXCsTDyA5d

„Lidé a turisté nebudou mít do této oblasti přístup. Také tam nebudou moci pořizovat fotografie,“ sdělil ve před několika dny vedoucí phúketského letiště Wichit Kaeothaithiam listu Bangkok Post.

„Letiště chce zvýšit příjmy z turismu, na druhou stranu ale musíme zajistit, že se nevyskytne žádný problém. Turismu a bezpečnost musí koexistovat,“ dodal.

06.ledna 2017 v 06:35, příspěvek archivován: 08.dubna 2019 v 18:58

ตอนเด็กๆ เคยจับเครื่องบินกระดาษเล่น มาเล่นจับของจริงสนุกเป็นบ้าเลย #Airplane #phuket #thailand https://t.co/55aDifPe9K

Lidem, kteří tento zákaz poruší, hrozí, že budou obviněni a souzeni na základě zákona o letectví, pod nějž bude vytvoření nové zóny spadat. Za porušení tohoto zákona hrozí až trest smrti. Méně tvrdé tresty zahrnují pokutu do výše 40 000 bahtů (asi 28 500 korun) nebo trest vězení až 20 let.

Zákaz přístupu na pláž by podle některých mohl neblaze ovlivnil zábavní průmysl na ostrově. 

„Jestliže pláž zavřou, budeme mít vážné problémy. Hodně turistů prostě nepřijde,“ sdělil Winai Sae-io, ředitel místního zábavního podniku serveru The Phuket News.

„Chtěl bych, aby se na nás vedení letiště v Phuketu podívalo a podpořilo v tom, abychom zde mohli také vydělávat,“ dodal.

04.května 2018 v 20:00, příspěvek archivován: 08.dubna 2019 v 18:57

Awesome pic, don’t you think? Subscribe our YouTube Channel - https://t.co/kYM4x4z5um #thailand #phuket #airplane #airbus #volups #prankdealers https://t.co/sl3pw5TNjo

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video