Nasťa Rybka a Oleg Děripaska na milardářově jachtě u pobřeží Norska | foto: instagram.com/nastya_rybka.ru

V Thajsku zatkli prostitutku Rybku, jejíž služby využíval ruský vicepremiér

  • 71
Thajská policie zadržela skupinu devíti Rusů a obvinila je z nezákonného podnikání. Mezi zatčenými je i Anastasija Vašukevičová, běloruská prostitutka, která pod jménem Nasťa Rybka figuruje ve skandálu kolem ruského vicepremiéra Sergeje Prichoďka a miliardáře Olega Děripasky.

O zatčení informoval thajský list The Nation. Vašukevičová a dalších osm Rusů podle The Nation v thajském letovisku Pattája organizovali kurzy sexuálního tréninku, aniž k tomu měli úřední povolení. 

Thajský list předpokládá, že skupina dostane pokutu a bude vyhoštěna ze země. Při přitěžujících okolnostech ovšem může být sazba za ilegální podnikání až dva roky vězení, uvádí The Nation.

Miliardář Rybku žaluje pro porušení soukromí

Ruský protikorupční aktivista Alexej Navalnyj nedávno na internetu zveřejnil sérii fotografií a videí, jak Prichoďko a Děripaska před dvěma lety na jachtě u norských břehů trávili volný čas v přítomnosti prostitutek včetně Vašukevičové (více o aféře si můžete přečíst v tomto článku). 

Chování Prichoďka, jednoho z nejmocnějších mužů Kremlu, označil Navalnyj za korupční, protože Děripaska vicepremiéra na své jachtě hostil a zajistil mu kromě letecké dopravy i eskortní služby.

Ruský miliardář Oleg Děripaska na archivním snímku

Navalnyj částečně vycházel ze svědectví Vašukevičové, která o svých zážitcích na jachtě ruského miliardáře dokonce napsala knihu. Děripaska podal před dvěma týdny na Nasťu Rybku žalobu pro porušení soukromí. 

Ruská dozorová internetová agentura Roskomnadzor nechala zablokovat přístup ke všem webovým stránkám, kde se informace Navalného objevily.

Kreml skandál kolem Prichoďka veřejně nekomentoval. Vicepremiér má na starosti administrativní chod ruské vlády. Jeho specialitou je zahraniční politika, kde má podle Navalného větší slovo než ministr zahraničí Sergej Lavrov.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video