(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Celní úřad Praha-Ruzyně

Na tchajwanském letišti zadrželi Čecha pašujícího heroin a amfetamin

  • 102
Tchajwanská policie zadržela Čecha, který pašoval do země přes půl kilogramu heroinu a více než dva kilogramy amfetaminu. Dopaden byl na mezinárodním letišti Tchao-jüan západně od metropole Tchaj-peje, kam muž přiletěl z Kambodže.

Informaci pro iDNES.cz potvrdil mluvčí ministerstva zahraničí Robert Řehák. 

„Podle našich informací byl na mezinárodním letišti v Tchaj-peji dne ve středu zadržen český občan s 538g heroinu a 2300g amfetaminu v zavazadle,“ uvedl Řehák. 

Čech byl v pátek umístěn do vyšetřovací vazby ve městě Tchao-jüan. „Má přiděleného právního zástupce, nicméně zvažuje využít placených služeb jiného právního zástupce. Proto se v této souvislosti se obrátil na pracovníky České ekonomické a kulturní kanceláře Tchaj-pej, kteří jsou se zadrženým v kontaktu,“ dodal mluvčí. 

Úřady poté zatkly v motelu nedaleko letiště také dva Tchajwance, kterým Čech podle všech měl posloužit jako kurýr. Zadržený k nim policii dovedl, informoval web Focus Taiwan.

U nich zajistili policisté 200 000 tchajwanských dolarů (téměř 150 000 korun). To měla být odměna za vysoce rizikovou cestu pro muže, u něhož bylo prozrazeno, že jeho křestní jméno je Michal.

Hodnota kontrabandu, 538 gramů heroinu a 2,3 kilogramu amfetaminu, by se na černém trhu v Česku mohla pohybovat kolem tří milionů korun.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video