ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Český podnikatel Voráček odkoupil slovenskou zpravodajskou televizi TA3

  • 4
Slovenská zpravodajská televize TA3 mění majitele. Firma Blueberg Media českého podnikatele Michala Voráčka odkoupila stoprocentní podíl od skupiny Grafobal Group. Podle TA3 ke změně vlastníka už dala souhlas licenční rada.

Slovenská televize TA3 vysílá dvacet let a díky neexistenci zpravodajského kanálu veřejnoprávní televize je jedinou zpravodajskou stanicí na Slovensku. Minulý rok jí podle Institutu pro studium žurnalistiky agentury Reuters důvěřovalo 65 procent Slováků, což jí děla nejdůvěryhodnější stanicí v zemi.

Voráček vlastní v České republice kromě řad firem a nemovitostí také nakladatelství Olympia a má třetinový podíl v regionální televizi Praha TV. Do loňského října měl podíl také ve vydavatelství Our Media, jehož vlastníkem je Ivo Valenta.

Úřad povolil, že podnikatel Voráček může koupit slovenskou televizi TA3

Společnost Blueberg Media soud zapsal do obchodního rejstříku začátkem listopadu minulého roku s jediným akcionářem Voráčkem. Voráček předtím pracoval tři roky jako krizový manažer ve slovenském deníku Pravda, který vlastnil společně s Valentou.

Jednateli společnosti Blueberg Media budou Michal Voráček a Ján Svoboda, který se stane novým projektovým manažerem. Třetí jednatelkou bude Zuzana Martináková, ředitelka Centra zpravodajství a publicistiky na TA3. 

Dosavadní ředitelka televize TA3 Mirjana Hron Sikimič odchází pracovat do vedení skupiny Grafobal Group, informovala televizní stanice.