Oblíbená turistická destinace Raouche Rocks v libanonském Bejrútu (21. března...

Oblíbená turistická destinace Raouche Rocks v libanonském Bejrútu (21. března 2020) | foto: Profimedia.cz

Tragická náhoda. Syřan skočil z útesu, pod místem ale zrovna projížděla loď

  • 95
Syrský odvážlivec se rozhodl skočit do moře z populární skály Raouche Rocks v libanonském Bejrútu. Po skoku z 36 metrů vysokého útesu přistál na palubě turistické lodi, tělo mladého muže převezli záchranáři do nemocnice, kde ho prohlásili za mrtvého. Při pádu byl zraněn také kapitán lodi, jeho současný zdravotní stav není známý.

Fahd Ibrahim Jamil Al-Lakma v neděli skočil z útesu Raouche Rocks v libanonském Bejrútu. Syřan nereagoval na varovné výkřiky přihlížejících, že se přímo pod ním objevila výletní loď.

Turistický člun se ve stejnou chvíli, kdy se muž rozběhl k moři, vynořil z tunelu pod útesem. Loď muž neviděl pravděpodobně kvůli skalnatým výběžkům, napsal deník Daily Mail.

Odvážlivec, který pocházel z města Hajin ve východní Sýrii v guvernorátu Dajr az-Zaur, narazil do člunu, od kterého se odrazil a skončil v moři. Při pádu zranil také kapitána lodi.

Agenti z libanonské civilní obrany vytáhli tělo mladého muže z vody a odvezli ho do nemocnice, kde byl prohlášen za mrtvého. Kapitán byl převezen do jiného zdravotnického zařízení, kde ho ošetřili.

Skoky ze skály Raouche Rocks do moře jsou oblíbenou aktivitou mezi mladými muži v libanonském hlavním městě.

Syřan do Libanonu odjel poté, kdy jeho domovské město v Sýrii začal okupovat Islámský stát. Podle komisaře OSN je v současné době v Libanonu přes 865 tisíc oficiálně hlášených syrských uprchlíků, celkem jich zde žije přes 1,5 milionu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video