Na Sumatře se zřítil autobus do strže. Zemřelo nejméně 24 lidí

  • 2
Na indonéském ostrově Sumatra zemřelo při nehodě autobusu nejméně 24 lidí, informovala v úterý tamní policie. Další lidé byli zraněni a odvezeni do nemocnice. Některé z obětí jsou stále uvězněny v autobuse, který se zřítil do 150 metrů hluboké strže, na jejímž dně teče řeka.

Autobus regionálního dopravce spadl ze silnice krátce před pondělní půlnocí (17:00 SEČ), uvedl mluvčí místní policie. „Prorazil betonovou bariéru a spadl do rokliny,“ vysvětlil mluvčí, podle kterého do nehody nebylo zapletené žádné jiné vozidlo.

Na místo se vydaly záchranné složky, které oběti vyprostily a zraněné odvezly do nemocnice. Záchrannou operaci v provincii Jižní Sumatra nicméně komplikuje obtížná přístupnost místa, které leží ve strmém svahu.

Autobus původně vyjel s 27 cestujícími, další ale přistoupili během cesty, přesný počet pasažérů proto policie nezná. Přeživší vypověděli, že v autobuse cestovalo okolo 50 lidí.

Dopravní nehody a neštěstí jsou na indonéském souostroví vzhledem k zastaralosti vozidel i infrastruktury poměrně časté. V září zemřelo nejméně 21 lidí při pádu autobusu do strže na západě ostrova Jáva. 

Několik měsíců předtím ve stejné oblasti zemřelo 12 lidí a další byli zraněni, když se jeden z cestujících autobusu pokusil převzít řízení a způsobil nehodu se dvěma osobními vozy.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: AFP, Sumatra

Video