Muž tmavé pleti střílel v LA do policistů v autě. Bestie, prohlásil Trump

  • 313
Neznámý střelec na jižním předměstí Los Angeles v sobotu večer místního času zaútočil na dva americké policisty, muže a ženu. Oba byli převezeni do nemocnice v kritickém stavu, informoval zpravodajský server CNN. „V tuto chvíli máme velmi, velmi obecný popis muže tmavé pleti, který jsme získali od jedné z obětí útoku,“ řekl Kent Wegener z úřadu šerifa.

„Jeden muž a jedna žena z řad losangeleské policie byli přepadeni, když seděli v hlídkovém voze. Oba utrpěli mnohočetná střelná poranění,“ uvedly policejní složky na Twitteru. Útočník nebyl zadržen a okolnosti násilného činu, který se stal kolem 19:00 místního času na losangeleském předměstí Compton, jsou stále nejasné.

Na videonahrávce, která byla zveřejněna na Twitteru, je vidět, jak se k policejnímu autu blíží neznámá osoba, střílí dovnitř a poté z místa uteče. „Je to smutná připomínka toho, že se jedná o nebezpečnou práci,“ uvedl na tiskové konferenci místní šerif Alex Villanueva.

Útok přichází v době, kdy se po několika úmrtích a zraněních černochů při zásazích bezpečnostních sil ve Spojených státech znovu rozproudila debata o rasismu a policejním násilí. V Los Angeles minulý měsíc vyvolalo vášně, když policisté zastřelili černocha, kterého zastavili kvůli údajnému přestupku spojenému s jízdou na kole.

„Samozřejmě že zažíváme důležitou debatu o fungování policie v této zemi, ale toto jsou lidé, kteří za nás nasazují životy, a my jim zajistíme spravedlnost,“ řekl dnes v televizi CNN o postřelených policistech starosta Los Angeles Eric Garcetti.

Prezident Donald Trump videonahrávku zachycující útok sdílel. „Bestie, proti kterým je potřeba tvrdě zasáhnout,“ napsal v komentáři. „Násilí jakéhokoliv druhu je špatné, ti, kdo ho páchají, by měli být chyceni a potrestáni,“ uvedl na sociálních sítích Joe Biden, Trumpův demokratický konkurent v listopadových prezidentských volbách.

V Oregonu se střetli Trumpovi zastánci s odpůrci rasismu. Násilí eskaluje

„V tuto chvíli máme velmi, velmi obecný popis muže tmavé pleti, který jsme získali od jedné z obětí útoku,“ řekl na tiskové konferenci Kent Wegener z úřadu šerifa. Terčem útoku byla podle amerických médií 31letá policistka, která je matkou jednoho dítěte, a 24letý policista.

Později se před nemocnicí, kde se zranění léčí, snažila skupina lidí provokovat hlídkující policisty. Vykřikovali podle médií, že doufají, že postřelení ochránci pořádku zemřou. Zástupci policie je vyzvali, aby neblokovali vjezd na urgentní příjem nemocnice, protože „v sázce jsou lidské životy“.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video