Střelbu v USA nepřežilo sedm lidí. Útočník vtrhl na narozeninovou oslavu

  • 90
Sedm lidí včetně útočníka zemřelo po střelbě v americkém městě Colorado Springs. Podezřelý vtrhl na narozeninovou oslavu, která se konala v karavanu. Muž byl přítel jedné z obětí.

Útočník podle úřadů dorazil na oslavu, kde se nacházela jeho přítelkyně, a zahájil střelbu. Na místě zemřelo šest osob, jeden člověk podlehl svým zraněním po převozu do nemocnice.

V obytném přívěsu, kde se oslava konala, byly i děti, podle policie a představitelů města však nebyly mezi oběťmi střelby. 

„Podezřelý, přítel jedné z obětí, přijel na místo, vešel dovnitř a začal střílet na lidi na večírku. Poté spáchal sebevraždu,“ uvedla policie města Colorado Springs v prohlášení. Dodala, že nyní zjišťuje motiv činu.

Colorado Springs, kde žije 465 000 lidí, je druhým největším městem státu Colorado po Denveru. Agentura AP uvedla, že nedělní střelba byla nejhorší v Coloradu od 22. března, kdy ozbrojenec v supermarketu ve městě Boulder zabil deset lidí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video