Dominique Strauss-Kahn u soudu (1. července 2011)

Dominique Strauss-Kahn u soudu (1. července 2011) | foto: AP

Strauss-Kahna mohli v letadle obsluhovat jen muži, tvrdí právníci pokojské

  • 8
Na palubě letadel Air France mohli Dominique Strauss-Kahna obsluhovat pouze muži, protože bývalý šéf MMF ženský personál konstantně obtěžoval. Aspoň to tvrdí právníci pokojské hotelu Sofitel, kterou Strauss-Kahn údajně v polovině května sexuálně napadl.

Podle deníku Le Parisien právníci Naffisatou Diallové už získali svědectví dvou roztrpčených zaměstnankyň francouzských aerolinek. Obdrželi prý také anonymní dopis, podle kterého někdejšího pána světových financí mohli obsluhovat pouze muži.

"Air France obdržela od svých zákazníků, zaměstnanců a členů posádky stovky stížností na muže, který je podezřelý ze zneužití slečny Diallové," cituje server telegraph.co.uk obsah nepodepsaného dopisu.

"Od někoho, kdo zjevně pracuje v Air France, jsem obdržel anonymní dopis o Dominique Strauss-Kahnovi a my si nyní chceme se zaměstnanci Air France promluvit," řekl advokát dvaatřicetileté pokojské Kenneth Thompson. Letecký dopravce se k věci odmítl vyjádřit.

Právní ofenzíva

Advokáti Diallové zahájili v posledních dnech právní ofenzivu a snaží se získat další důkazy ve prospěch tvrzení své klientky, jejíž věrohodnost byla nedávno zpochybněna. Žena pocházející z africké Guiney nedávno poskytla rozhovor televizi ABC a magazínu Newsweek.

Dominique Strauss-Kahn skončil před soudem poté, co 14. května v luxusním newyorském hotelu údajně napadl pokojskou a dožadoval se orálního sexu. Politik odmítl všech sedm bodů obžaloby, mezi nimi i pokus o znásilnění a sexuální obtěžování. Před soud Strauss-Kahn předstoupí opět 23. srpna.

Mimochodem: DSK byl zatčen na palubě letadla společnosti Air France směřujícího do Paříže. "To je ale nádherná zadnice," vybafl podle magazínu Le Point na jednu letušku jen několik okamžiků před tím, než dorazili detektivové.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video