Hacknutá stránka lidovců

Hacknutá stránka lidovců - Internetové stránky KDU-ČSL napadl v úterý před půlnocí hacker. "Chceme rychlou popravu Václava Klause, ještě není pozdě," objevilo se na úvodní stránce lidovců. Hacker se podepsal přezdívkou Ebola. Kromě výzvy k popravě šéfa ODS se na stránce objevila postava nahé otylé ženy s obličejem premiéra Miloše Zemana či zkratka KDU-ČSL vyobrazená ze souložících postaviček (12. června 2002). | foto: iDNES.cz

Stránky lidovců napadl hacker

  • 25
Internetové stránky KDU-ČSL napadl v úterý před půlnocí hacker. "Chceme rychlou popravu Václava Klause, ještě není pozdě," objevilo se na úvodní stránce. Hacker se podepsal přezdívkou Ebola. Na stránce se zjevila i postava nahé otylé ženy s obličejem premiéra Miloše Zemana či zkratka KDU-ČSL vyobrazená ze souložících postaviček. "Odstranili jsme to kolem osmé ráno. Můžu vám říct, že to bylo nechutné," řekl iDNES Jaroslav Poláček z tiskového oddělení.

Podle Poláčka hacker stránky nijak vážně nepoškodil. "Obávali jsme se, že to bude vážnější. Z naší strany šlo zřejmě o chybu lidského faktoru," říká Poláček.

Webmasteři ráno podle něho celý systém serveru analyzovali a zabezpečili.

Hacker na stránce zanechal i vzkaz pro její administrátory: "Admina na tomto serveru robí pravděpodobně žena.... Chtěl jsem zkrátka vyjádřit svůj politický názor.... A proč zrovna KDU-ČSL (či 4banda)? Prostě mě s... jejich billboardy a je to tam samej bejvalej komouš... Jo, a tohle není hack žádné jiné politické strany."

O podání žaloby na neznámého pachatele strana neuvažuje.

"Zatím jsme o zapojení policie nejednali," řekl mluvčí. Kolem poledne se sekretariát strany rozhodl, že policii ani uvědomovat nebude. "V podstatě nám nevznikla žádná škoda," dodal Poláček.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video