Stíhačka MiG-21

Stíhačka MiG-21 | foto: Luděk Peřina, MAFRA

V Srbsku havarovala armádní stíhačka MiG-21, jeden z pilotů zemřel

  • 18
Na západě Srbska u hranic s Bosnou v pátek havarovala nadzvuková stíhačka MiG-21 srbské armády. Informovala o tom média, podle nichž přinejmenším jeden pilot zahynul. Druhý z pilotů se pohřešuje, rozjela se pátrací akce. Při pádu letounu údajně utrpěl zranění také jeden člověk na zemi.

Zprávu o pádu letounu později potvrdilo ministerstvo obrany, ale bez podrobností.

Podle neoficiálních informací jeden pilot ve stíhačce přišel o život, zatímco druhý se stačil katapultovat. Zatím není známé, v jakém je stavu. Pátrací akce, která začala nedlouho po havárii, totiž probíhá v obtížně přístupném lesnatém terénu.

MiG-21 dopadl u domu jednoho z obyvatel vesnice Brasina, který zřejmě utrpěl zranění. Jaké povahy je jeho poranění, zatím není jasné.

Srbská stíhačka se zřítila na hranici s Bosnou

Srbská stíhačka se zřítila na hranici s Bosnou

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video