ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Spor o jablka za plotem skončil u soudu. Žena musí zaplatit 7,5 milionu korun

  • 198
Sousedská hádka o jabloň se změnila v šikanu a týrání. Soud rozhodl, že majitelka problematické jabloně musí zaplatit 250 tisíc liber (7,5 milionu korun), uhradit má nejen odškodné, ale i soudní výdaje svoje i protistrany. Sousedky z hrabství Surrey už roky řeší, že ze stromu jedné z nich padají jablka do zahrady té druhé a hnijí.

V Británii se dostal k soudu dlouholetý spor dvou sousedek kvůli spadaným jablkům na zahradě a žena, která při prohrála, nakonec musí zaplatit 250 000 liber (7,5 milionu korun). Napsal o tom deník The Times. 

Sousedky z řadových domků v hrabství Surrey se léta nemohly dohodnout na tom, jak řešit problém s jabloní, z níž na pozemek jedné z nich padaly stovky jablek a hnily. Soudce nakonec konstatoval, že spor vygradoval do šikany a rozhodl o odškodném.

Platit musí starousedlice Antoinette Williamsová, která problém s jablky odmítala řešit a svou sousedku Barbaru Pilcherovou kvůli při začala pronásledovat. Soudce konstatoval, že se chovala jako „školní tyran“ a její chování bylo „ostudné, naprosto abnormální a znepokojivé“.

Za sedm let trvající obtěžování musí Williamsová zaplatit odškodné 12 tisíc liber, navíc ale musí uhradit soudní výlohy a poplatky za právníky. Podle The Times za služby advokátů dala přes 100 000 liber, zaplatit ale musí i výlohy za právníka protistrany, které činí asi 135 000 liber. Žena se také soudu musela zavázat, že strom nechá odborně prořezat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video