ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

V Bílém domě spadla ze stropu myš, skončila u novináře v klíně

  • 44
Nečekaného rozptýlení od práce se v úterý nadáli novináři v Bílém domě. Jednomu z nich spadla do klína myš. Nezvaný hlodavec pak utekl a ani přes nasazení ostatních reportérů se ho nepodařilo chytit.

„A další novinky: Doslova ze stropu našeho koutku v Bílém domě mi do klína spadla myš,“ napsal v úterý reportér televize NBC Peter Alexander na Twitteru. Zábavného rozptýlení se pak chytili i další novináři.

Eamon Javers ze CNBC třeba na tutéž sociální síť přidal fotografii následného nahánění nečekaného vetřelce s popiskem, že myš utekla a volně pobíhá po celé místnosti. 

„Probíhá hon,“ dodal. Shannon Pettypieceová pak napsala, že to bylo „největší vzrušení v brífinkové místnosti Bílého domu za celé měsíce“. Server The Week připomíná, že Bílý dům se s hlodavci potýká často.

Už za éry prezidenta Baracka Obamy jeden takový zastínil tiskovou konferenci. Zrovna ve chvíli, kdy tehdejší šéf Bílého domu chválil konec senátních obstrukcí kolem reformy finančního sektoru, se pod řečnickým pultíkem v Růžové zahradě objevil hraboš a zaplul do křoví po Obamově levici jen pár metrů od Oválné pracovny.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video