U Špicberků se zřítila ruská helikoptéra Mi-8. Na palubě bylo osm lidí.

U Špicberků se zřítila ruská helikoptéra Mi-8. Na palubě bylo osm lidí. | foto: Profimedia.cz

U Špicberků objevili po havárii ruského vrtulníku první tělo

  • 1
Norští záchranáři v pondělí objevili první tělo po havárie ruského vrtulníku, který se minulý týden s osmi lidmi na palubě zřítil u pobřeží souostroví Špicberky. S odkazem na guvernérku souostroví Kjerstin Askholtovou to uvedla agentura TASS. Tělo objevil dálkově ovládaný přístroj zhruba 130 metrů od místa havárie.

Norští i ruští záchranáři po ostatních cestujících nadále pátrají. Předpokládá se, že nehodu nepřežili.

Vrtulník Mi-8, který patřil ruské letecké společnosti Konvers Avia, převážel tři cestující z osady Piramida (Pyramiden) do osady Barencburg (Barentsburg) na hlavním ostrově Svalbard. Na palubě bylo pět členů posádky a tři ruští polární badatelé (o nehodě ruského vrtulníku u Špicberků čtěte zde). 

Vrak helikoptéry byl nalezen v hloubce 209 metrů nedaleko ostrova Svalbard v neděli.

Špicberky

Špicberky

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video