ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Ve Španělsku zadrželi ponorku se dvěma tunami kokainu, uvázla na mělčině

  • 64
Španělská policie zadržela v neděli u pobřeží Atlantiku v Galicii ponorku, která převážela přes dvě tuny kokainu. Podle místních médií pašerácké plavidlo najelo na mělčinu a pocházelo nejspíš z Kolumbie. Policie zatkla dva Ekvádorce.

„Dnes brzy ráno se díky mezinárodní operaci podařilo poblíž pláže Hio v provincii Pontevedra lokalizovat malou, asi dvacet metrů dlouhou ponorku,“ citovala agentura Reuters nejmenovaného představitele policie.

Policisté zatkli dva lidi, podle BBC ekvádorské občany. Třetímu se podařilo uprchnout.

Ponorky se k přepravě narkotik z Jižní Ameriky používají poměrně často, protože je lze díky jejich nenápadnosti jen obtížně odhalit. Není ale obvyklé, že by se taková plavidla dostala až k evropským břehům. Většinou slouží k pašování drog do Spojených států.

Galicie, Španělsko

Galicie, Španělsko

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video