Autobus městské hromadné dopravy v Pamploně

Autobus městské hromadné dopravy v Pamploně | foto:  CC-BY-SA, Creative Commons

Čech napadl v Pamploně řidiče autobusu, stráví čtyři měsíce za mřížemi

  • 21
Španělský soud poslal v úterý na čtyři měsíce do vězení českého občana, který fyzicky napadl řidiče autobusu městské hromadné dopravy. Odsouzený musí taky zaplatit tučnou pokutu dosahující výše téměř sedmi tisíc eur (183 tisíc korun). Informoval o tom ve středu na svém webu list Diario de Navarra.

Incident se odehrál v noci na úterý v Pamploně na severu země. Podle rozsudku si obžalovaný P. S. vynucoval vstup do odstaveného autobusu. Řidič ho přesvědčoval, že není pravě v provozu, a když vystoupil ven, Čech ho několikrát udeřil, z toho jednou do obličeje. Napadený řidič pak musel podstoupit lékařské ošetření a sešití tržné rány.

Čech se k činu přiznal, což soud přijal jako polehčující okolnost a trest mu snížil z půl roku požadovaného prokuraturou o dva měsíce, napsal web španělského listu.

Zda byl útočník během incidentu pod vlivem alkoholu, zpráva neuvádí. V Pamploně se právě konají oslavy svátku svatého Fermína spojené s běhy s býky a koridou.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video