Puštík, který strážníka napadl, je stále na útěku

Puštík, který strážníka napadl, je stále na útěku | foto: Covington Police Department

Amerického policistu napadla ve službě sova, vletěla mu okénkem do auta

  • 8
Policista Lance Benjamin zažil na Štědrý den kuriózní nehodu, když mu při obhlídce do auta vletěla sova. Zmatený opeřenec začal na řidiče útočit křídly, zobákem a drápy, načež oba zápasníci skončili s vozem v příkopu.

Bizarní událost se odehrála v poklidné čtvrti městečka Covington na východě americké Louisany. Policista Benjamin projížděl obytnou čtvrtí s otevřeným okénkem, když najednou ucítil prudkou ránu do obličeje. Nejdřív si myslel, že ho zasáhl fotbalový míč. „Pak jsem ale ucítil, jak mě něco škrábe a klove vzadu na hlavě,“ cituje policistu stanice CNN.

Při zápasu se sovou přestal policista vozidlo ovládat a vjel s ním do příkopu. „Snažil jsem se získat kontrolu nad vozem a podařilo se mi vyhnout několika stromům,“ popisuje Benjamin zmatenou jízdu.

Když auto nakonec zabrzdil, vylezl rychle ven a ohlédl se, kdo na něj vlastně zaútočil. „A pak jsem ji uviděl, jak si lebedí na sedadle,“ vypráví. Tři čtvrtě hodiny pak strážník čekal, než se sova rozhodla místo činu opustit a vyletěla z auta pryč do tmy.

Jeho nadřízeného Tima Lentze na druhý den vzbudila zpráva o napadení policisty sovou. Nejprve si myslel, že se je to žert. Záznam z kamery, kterou měl Benjamin na sobě, ho však ujistil o opaku.

Napadený policista utrpěl pouze lehká zranění od ptačích pařátů a po ošetření tetanovkou a antibiotiky službu dokončil. Od svých kolegů ze stanice pak dostal plyšovou sovu, která s ním teď jezdí ve služebním voze a na podivuhodnou příhodu ho upomíná.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video