Zdeněk M. na archivní fotografii.

Zdeněk M. na archivní fotografii. | foto: Profimedia.cz

Soud v Británii zprostil obvinění muže, jenž v Londýně ubil Čecha řetězem

  • 612
Britský soud zprostil obvinění z vraždy britského občana, který loni řetězem ubil k smrti českého imigranta. Pachatel, který nebyl uznán vinným ani z úmyslného zabití, se brání, že jednal v sebeobraně, uvedla britská tisková agentura PA. Televize Prima v pondělí s odvoláním na sestru zavražděného informovala, že rodina hledá způsob, jak verdikt zvrátit.

O zdůvodnění verdiktu soudu britská média neinformovala.

Podle vyšetřovatelů se jednatřicetiletý Čech Zdeněk M. nepohodl loni v září nedaleko svého bydliště v Londýně se skupinou mladíků na kolech. Podle očitých svědectví si je dobíral, zda nejsou bicyklovým gangem, což skupinu rozzlobilo (více o případu čtěte zde).

Navzdory tomu, že Čech chtěl situaci uklidnit, devětadvacetiletý Raymond Sculley na něj podle záběrů bezpečnostní kamery zaútočil s řetězem s bezpečnostním zámkem na kolo a zasadil mu několik ran do hlavy.

Pak nad svou obětí stál a podle svědků ležícímu muži řekl: „Podívej, cos mě donutil udělat.“ Čech podle pitvy zemřel v důsledku silného krvácení.

Přátelé Zdeňka M. zorganizovali sbírku na převoz jeho těla do Česka (podrobnosti čtěte zde).

Sestra zavražděného v místním tisku loni uvedla, že její bratr se odstěhoval do Londýna před více než deseti lety.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video