Spojené státy nadále sužují sněhové bouře, zrušeno bylo přes devět set letů

  • 15
Kvůli silné sněhové bouři, která zasáhla Spojené státy, museli silničáři uzavřít stovky silnic a letiště zrušit téměř devět set letů. Neděle byla přitom jedním z nejvytíženějších dnů na dálnicích i letištích, protože se lidé vraceli domů z oslav Dne díkuvzdání. Přívaly sněhu sužují Spojené státy už od středy minulého týdne, nejhorší situace je v Nové Anglii a na Středozápadě Spojených států.

V oblasti na západ od Bostonu by mohlo do dnešního rána napadnout přes 30 centimetrů sněhu, uvedli meteorologové. Vydatné sněžení i mrznoucí déšť pak předpovídali na noc v rozlehlé oblasti od Velkých jezer až po severovýchod země. 

Nejvíce zrušených letů zaznamenala v neděli letiště v San Francisku, Newarku a Bostonu. Celkem bylo zrušeno téměř 900 letů a dalších přes 7 000 jich bylo opožděno.

„Jde o skutečně velmi silnou bouři, která v uplynulých pěti až šesti dnech ovlivnila životy celého národa,“ uvedl Patrick Burke z Národní meteorologické služby (NWS). Intenzivní sněžení mohli lidé očekávat zejména ve státech New York, v Pensylvánii a v oblasti Nové Anglie v severovýchodním cípu USA. Varování se týkalo také Mississippi, Tennessee a částí Jižní Kalifornie. Bouře silně zasáhly také Denver. 

Kvůli sněhovým bouřím bylo zrušeno na tisíc letů už ve středu minulý týden. Několik set tisíc domácností zůstalo bez proudu, protože silný vítr strhal dráty elektrického vedení a lámal i jejich sloupy. Na některých místech se v souvislosti s bouřemi vyskytla také tornáda, která poničila domy. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video