Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: HZS Karlovarského kraje

Dva muži s českým občanstvím zemřeli při dopravní nehodě u Salcburku

  • 7
Při dopravní nehodě ve městě Thalgau poblíž Salcburku zemřeli v noci na neděli dva lidé z České republiky ve věku 28 a 41 let. Uvedla to rakouská agentura APA s odvoláním na informaci od policie. Ministerstvo zahraničí potvrdilo, že při nehodě zemřeli dva muži s českým občanstvím.

Auto před sobotní půlnocí sjelo ze silnice, převrátilo se a narazilo do sloupu. Ani jeden ze dvou pasažérů nehodu nepřežil, uvedla rakouská agentura APA.

Totožnost obětí nebyla dlouhou dobu známá. Nyní je podle policie jasné, že jsou to dva Češi dlouhodobě žijící ve spolkové zemi Salcbursko. Další podrobnosti o nich ani příčina nehody zatím nejsou známé. Na základně dosavadních šetření policie se však nezdá, že by v incidentu figurovalo další vozidlo.

Standardní postup v těchto situacích je takový, že policie dané země o úmrtí českého občana informuje český zastupitelský úřad, uvedl Michal Dudáš z tiskového odboru ministerstva zahraničí.

„Dostali jsme od rakouské policie protokol, kde potvrzují to, že při nehodě zemřeli dva čeští občané, dva muži,“ doplnil.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video