(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Žena vypadla při evakuaci z letadla SmartWings ze skluzavky

  • 30
Při evakuaci letadla na budapešťském letišti se těžce zranila devětatřicetiletá pasažérka. Při pádu ze skluzavky si rozbila lebku, je v kritickém stavu. Letadlo patřící do skupiny Travel Service letělo do Izraele místo porouchaného stroje Israir Airlines.

Evakuaci vyvolal dým nasátý do letadla z vozidla na letištní ploše. Na případ upozornily Novinky.cz.

Mluvčí společnosti Travel Service Vladimíra Dufková řekla, že událost se vyšetřuje. „Posádka letadla situaci vyhodnotila zcela správně a postupovala v souladu s bezpečnostními předpisy,“ uvedla Dufková.

Travel Service na trhu působí od roku 1997, provozuje mimo jiné pravidelné linky pod značkou SmartWings. Je lídrem v charterové dopravě v ČR, na Slovensku, v Maďarsku a Polsku. 

Aerolinky patří do skupiny Unimex Group, kterou vlastní podnikatelé Jiří Šimáně a Jaromír Šmejkal. Necelý poloviční podíl v dopravci drží čínská investiční společnost CEFC.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video