Diskuze

Slovenským policistům pomohou vojáci

Situace na Slovensku se přiostřuje. Vláda na mimořádném zasedání povolala na pomoc proti rabujícím Romům armádu. Tisícovka vojáků bude dohlížet na pořádek společně s policisty. Policie zvýšila ostrahu romských osad a monitoruje pohyb skupin Romů, napsal server Bleskovky.sk.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

enwi

26. 2. 2004 12:12
Cikani...
Veru neviem, co dodat. Cigani su narod kocovny, robit nebudu a ked uz ano, tak iba zanedbatelne percento.
Cechy, ale prevazne Slovensko sluzia 'Zapadu' ako vynikajuci prostriedok na 'oplutie'. V  Süddeutsche Zeitung som pred par rokmi cital, aki su Slovaci rasisti, a ako nehumanne su Romovia utlacani. Samotni Nemci sa vsak spravaju rasisticky a xenofobne, takze sa nejako potrebuju ospravedlnit.
Ja osobne som za radikalne postupy: socialne davky na minimum. 20-30 hodin verejnoprospesnych prac tyzdenne - minimalny plat. Kradnutie, napadnutie... a ine priestupky trestat nekompromisne.
0 0
možnosti

Gun:Solo

26. 2. 2004 18:00
Re: Kdo káže, bude vykázán
 V jednoduchosti je síla, a ta dopadá na všechny. Takže buďme silnější než jednoduchá síla. Kdy tomu bude všemu konec? Až nebude potřeba té síly? A kdy to bude? Až pochopíme. Kdy? Nevím, ale ty už máš jasno. Tak gratuluji a připrav se.
0 0
možnosti

Jack Bauer

25. 2. 2004 19:51
Přijde to i k nám
Bydlím v regionu s velmi vysokou nezaměstnaností a mám pocit, že to rabování příjde k nám. Nevím jak na to bude reagovat Špidla se Škromachem. Ale je pravda, že na Slovensku je mnohem tvrdší reforma než u nás.  Pro Cikány/Romy mám jednu radu nad zlato.  " Běžte si stěžovat do Bruselu "a nebo " požádejte o sociální azyl na Kubě, Fidel Castro si s vámi dokáže poradit ". A propo před rokem  nám politici před referendem naslibovali hory a doly o tom, že jakmile budeme členy unie, tak se nám zvýší životní úroveň. 
0 0
možnosti

Isbjoerna

26. 2. 2004 11:59
Re:
Samozrejme, ze se vam zvysi zivotnu uroven - temer na trojnasobek. Slova politiku bys mel brat vazne!  Pocitej zivotni uroven CR:
  • prumerny rocni plat v unoru 2004 = 15.700x12=188.400 Kc (asi 5.900 ); vyhodnocena oblast: CR
  • prumerny rocni plat v kvetnu 2004 = 18.000 ; vyhodnocena oblast: EU
 
P.S. Prumerny plat v CR jsem vzala z Finance.cz
0 0
možnosti

kruci_sakra

25. 2. 2004 16:23
!!
Cigošská elita promluvila:
ada omů Slovenska (S) se dohodla na spolupráci s policií ratislava , 25. 2. 2004, 10:19
Vážení ómovia,
prihováram sa Vám z dôvodu napätej sociálno-ekonomickej situácie, ktorá vznikla z dôvodu zníženia sociálnych dávok a v dôsledku ktorej ste sa dali vyprovokovať a hromadne dávate najavo svoj nesúhlas rabovaním a ničením obchodov. Ako predseda najsilnejšej rómskej organizácie cítim povinnosť upozorniť Vás na dôsledky Vášho Konania, ktorým napĺňate skutkovú podstatu trestnej činnosti.
Prihováram sa najmä k Vám, ženám, aby ste svojou rozvahou vplývali na svojich manželov a druhov a zabránili im ísť kradnúť, pretože sa môže stať, že skončia vo väzení a v dnešnej zložitej ekonomickej situácii budú rodine veľmi chýbať. Myslite hlavne na svoje deti!
Oplatí sa kradnúť, keď viete, že je to trestné? az sa najesť a potom 5 rokov sedieť v base? Na zjednanie nápravy sme k spoločnému rokovaniu vyzvali ministra práce, sociálnych vecí a rodiny p. Kaníka a otvoreným listom oslovíme aj vládu Slovenskej republiky. Taktiež sme ponúkli a nadviazali spoluprácu policajtom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Len vzájomným rokovaním dospejeme k riešeniu tohto sociálneho problému. Preto Vás všetkých vyzývam, aby ste prestali rabovať a nerobili nezákonné veci, lebo tadeto cesta nevedie! ADA ÓMOV SLOVENSKA predseda S František Guľáš Takže krást se nemá,protože je to trestným činem a chuděrku cigoše zato mohou dokonce zavřít...
0 0
možnosti

Lucie Bílá

25. 2. 2004 15:52
a co takhle
velikou papírovou loď a tu smrdutou pakáž na ní  naházet odvest na moře a dát jím do ruky zápalky. je třeba udělat cigošum pá pá
0 0
možnosti

M.I.K.E.

25. 2. 2004 15:12
NÁPAD
Do hlavy kamenem a zahrabat. Jako hnojivo doporucuje pet ze sesti spokojenych majoritů.
0 0
možnosti

mar-tak

25. 2. 2004 15:09
víc děcek=záruka výdělku
Bodejť by neměli CHUDÁCI hlad, když mají 5 děcek a rodiče nemakají. Plánujeme založení rodiny a ikdyž máme solidní příjem, tak sakra počítáme jak moc nás to zatíží. Nedávno jsem viděl reportáž na přesně tohle téma - CHUDÁK Cikánská matka s pěti děckama si stěžovala, jak se má špatně, když musí bydlet na obecní ubytovně - jak se tam asi dostala ? svým jednáním!!! a v konečném důsledku na to doplácím já!! Taky mě připadá zajímavý, že když mají CHUDÁCI takovej hlad, proč berou z obchodu alkohol !!!!!
Kdyby mělo něco takovýho jako na Slovensku propuknout taky u Nás, tak doufám, že bude moci policie a armáda zasáhnout ! Keců už jsme poslouchali dost !
0 0
možnosti

harkonen

25. 2. 2004 15:20
Re:
doufám že se u nás nic takovýho nestane, protože bysme na tom byli hůř než slováci. tam to uměj vzít od podlahy tady by se začli vyjadřovat experti typu havla, uhla a jařaba a nebo by nám z televize každý den vyhrožovali zloději giňové
0 0
možnosti

harkonen

25. 2. 2004 14:12
Lidi probuďte se
Lidi probuďte se, nenechte si nakecávat takový nesmysly od tý pindy z německa. z trochou práce sem přeložil její články kolegyni, která se mnou dělá v kanclu (100% němka) a ta se tomu smála jak divá. ono to ani tady v německu s těma cikánama není růžový, taky nepracují, ale ani si na druhou stranu nestěžují, protože nemůžou hned by jim zavřeli pusy. další příklad vemte si řecko tam cikáni nemaj nárok na občanku a ani na nějaký peníze od státu. když máte problém s cikánem policie to řeší ve váš prospěch a ještě se vám omluví, že vás nějaké černé individum obtěžovalo. tak si to přeberte a zeptejte se jak to s těma humanistama ze západu.
0 0
možnosti

LegoLand

25. 2. 2004 14:26
Re:
Plne sa s tebou stotoznujem,aj ja si myslim ze vsetci maju plne huby o tolerancii.Zo Slovakov urobia rasistou a hajzlou co nedaju nazrat ubohym ciganom.Ved nech si ich Nemci zoberu,oni budu k nim urcite tolerantnejsi.Ludia ak ste boli niekto na vychode date mi za pravdu ze tam sa da zit len so strachom.
0 0
možnosti

Velkoknize Slovanski

25. 2. 2004 14:06
Policie ma situaci pevně ve svých rukách ? ?
25.2. 2004 11:40:24 - Domáce Noc bola pokojná, ale rabovanie neprestalo Slovensko po utorňajšom strete stoviek policajtov a Rómov v Trebišove prežilo pokojnú noc, ale rabovanie neprestalo. V obci Hucín v okrese Revúca podľa svedkov 15 až 20 Rómov vykradlo predajňu, ale stihli ujsť pred príchodom polície. V Šiveticiach v tom istom okrese zlodeji vylúpili predajňu.
Ďalší prípad rabovania Rómov v obchode s potravinami zaznamenali v noci na stredu v obci Hucín, v okrese Revúca. Za obeť tam padla predajňa Jednoty, pričom škoda len na tovare je asi 100-tisíc korún.
"Políciu som privolala hneď po tom, ako sa krátko pred polnocou ozvalo signalizačné zariadenie. O necelú pol hodinu prišli policajti, ale Rómovia už medzitým ušli aj s ulúpeným tovarom. Pes, ktorého polícia nasadila, vraj ešte pred rómskou osadou v doline stratil stopu," uviedla vedúca predajne a zároveň i predavačka Gabriela Liptáková.
Podľa susedov obchod vykrádalo 15 až 20 Rómov. Do predajne vošli po vylomení dverí v jej zadnej časti. Rómovia ulúpený tovar nahádzali do vriec. Z predajne a zo skladu zobrali všetky cigarety a kávu. Okrem toho aj takmer všetok alkohol. Z chladiaceho boxu kurčatá a klobásu, z regálov časť múky, cukru a niektoré ďalšie potraviny. Zariadenie síce nepoškodili, ale roztrhali vrecká so soľou, múkou a cukrom a rozsypali ich po predajni. Porozbíjali aj fľaše s minerálkou, džúsmi a sirupmi. "Len na tovare spôsobili škodu približne 100-tisíc korún," konštatovala Liptáková a dodala: "Keď som uvidela tú spúšť v obchode a v sklade, myslela som, že sa obesím. Bojím sa, v predajni som sama a mám strach, že sa rabujúci vrátia aj cez deň." .
Starostka Hucína Helena Tomšíková uviedla, že obec má približne 800 obyvateľov, z nich je takmer 60 percent Rómov. Žiadne konflikty medzi majoritnou rómskou a minoritnou časťou ostatných ľudí z Hucína, ani rabovanie tam predtým nezaznamenali. V obci je však takmer 50-percentná nezamestnanosť a šanca získať prácu
0 0
možnosti

zero_0

25. 2. 2004 13:59
PROTOTYP CIKORA
Vkládám úryvek z článku:"Zákon omezuje dávky a nutí dlouhodobě nezaměstnané najít si práci." A to je ten celej poblém těch příživníků, museli by makat a to by jejich špinávý ruce nepřežily. Můžou bejt vůbec rádi že jim stát dává alespoň neco. Už by si konečně ty jejich "mozky" měli uvědomit, že musí změnit životní styl,  pokud chtejí žít v naší společnosti. Že nemůžou jen natahovat ruce a nadávat...
 
0 0
možnosti

Slaimer

25. 2. 2004 13:54
Muj maly nazor.
herdek, prehledl jsem prekroceni znaku, no znovu to psat nebudu :).
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

V Baltimoru obří loď zbořila dálniční most. Selhal motor, kolos byl neovladatelný

26. března 2024  8:17,  aktualizováno  27.3 1:10

Aktualizujeme V Baltimoru na východním pobřeží Spojených států se v pondělí zřítil čtyřproudový silniční most, do...

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 62 lidí

22. března 2024  18:41,  aktualizováno  23.3

Přímý přenos Nejméně 62 mrtvých, včetně dětí, a 146 zraněných si vyžádal ozbrojený útok v koncertním centru na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

K útoku u Moskvy se hlásí Islámský stát, teroristé prchli v bílém renaultu

22. března 2024  22:04,  aktualizováno  23.3 7:01

K zodpovědnosti za útok v Krasnogorsku u Moskvy se na ruské sociální síti Telegram přihlásila...

ANALÝZA: Čtyři Tádžici svlékli Putina do naha. Ten musí něco udělat

25. března 2024

Premium Sotva týden poté, co si Putin zajistil páté prezidentské období, masakr v Moskvě rozbil moderní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

„Ukrajinci to nebyli.“ Islámský stát ukázal video z masakru u Moskvy

24. března 2024  14:47,  aktualizováno  17:17

Islámský stát (IS) prostřednictvím zpravodajské agentury Al-Amaq zveřejnil video z pátečního útoku...

Země NATO smí na Ukrajinu, Alianci tím nezapojí do války, tvrdí Bundestag

29. března 2024  10:48

Podle dokumentu, který připravily výzkumné služby Německému spolkovému sněmu (Bundestag), je možné...

Rusko od podzimu obsadilo přes pět set kilometrů čtverečních ukrajinské země

29. března 2024  10:38

Rusové od podzimního začátku ofenzivních operací obsadili odhadem 505 kilometrů čtverečních...

Nevzal jsem ruské peníze, základem dezinformace je i pravda, říká Bystroň

29. března 2024  10:32

Premium Poslanec německé Alternativy pro Německo (AfD) s českými kořeny Petr Bystroň je podle Bezpečnostní...

Opilci v Brně děsili lidi v parku airsoftovou pistolí a puškou

29. března 2024  10:26

Obyvatele brněnských Řečkovic pořádně vyděsili dva opilci. V maskáčových oděvech totiž ohrožovali...