Objednavatelka Kuciakovy vraždy je obviněna z podílu na další vraždě

  • 107
Jednu z obviněných z loňské vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka Alenu Zsuzsovou ve čtvrtek policie na Slovensku obvinila spolu s dalšími třemi lidmi z podílu na jiné úkladné vraždě. Vyplývá to z informací, které policie zveřejnila na sociální síti.

Nejnovější obvinění Zsuzsové podle médií souvisí s vraždou někdejšího primátora jihoslovenského města Hurbanovo Lászlóa Basternáka. Ten byl zastřelen v létě roku 2010 poté, co několik měsíců předtím přežil jiný pokus o atentát. Policie dříve v případu zadržela střelce, jemuž soud za vraždu Basternáka uložil dlouholetý trest vězení.

Policie obvinila Zsuzsovou a další lidi v případu vraždy Basternáka po středeční razii, při které kriminalisté zadrželi dohromady sedm podezřelých. Mezi obviněnými je podle médií Basternákův hlavní politický rival, s nímž Zsuzsová v minulosti spolupracovala. Detaily o podílu obviněných na vraždě Basternáka policie neupřesnila.

Zsuzsová je podle dostupných informací druhotnou objednavatelkou Kuciakovy vraždy, naposledy se dostala do pozornosti médií i kvůli svým kontaktům. Kvůli komunikaci se Zsuzsovou přišel o funkci náměstek slovenského generálního prokurátora.

Zsuzsová je v médiích označována za člověka blízkého podnikateli Marianu Kočnerovi, ten je podle nepotvrzených informací tisku podezřelý z objednávky Kuciakovy vraždy. Investigativní novinář Kuciak psal mimo jiné právě o aktivitách kontroverzního podnikatele Kočnera, který je od loňského června ve vazbě kvůli obvinění v případu falšování směnek.

16. října 2018

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video