Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: iDNES.cz

Slovenský učitel se ukájel před nezletilými dívkami, ředitelka se ho zastala

  • 296
Slovenská policie řeší případ z Vranova nad Topľou, kde se na veřejnost dostal videohovor tamního učitele informatiky. Muž si povídal se dvěma čtrnáctiletými dívkami, u toho však také masturboval a brzy začal chtít víc. Ze školy už odešel, ředitelka gymnázia se ho však v médiích zastává a ze skandálu viní obě školačky.

Záběry ze sociální sítě Ome.tv si už několik týdnů mezi sebou posílají slovenští studenti, až nyní je však začala řešit média. Gymnaziální učitel informatiky Radovan P. na nich stojí nahý, masturbuje a při tom poslouchá příkazy děvčat, která ho sledují.

VIDEO: Já, zvrhlý pán internetu. Reportér odhalil, jak predátor loví děti

„Děláš super dřepy, ještě jeden,“ smějí se dívky. Muž se jich pak zeptá, jak na videu vypadá a chce ho vidět. O to, kolik dívkám na druhé straně obrazovky je let, se vůbec nezajímal. Jenže jim je čtrnáct, a tak se o něj nyní zajímá policie.

Školačky pro slovenský Denník N řekly, že nevěděly, o koho jde. „Řekl nám jen to, že se jmenuje Rado a že žije s rodiči. Nevěděli jsme, odkud je, kolik mu je let, jaké má příjmení, nic,“ vypráví dívka, která video natočila. Její pravé jméno list neuvádí a přezdívá ji Lenka.

„Ze začátku jsme si z toho dělaly legraci. Nechaly jsme ho dělat dřepy, tancovat a podobně,“ vysvětluje. Videohovor se odehrál v dubnu a dívky se s mužem začaly bavit díky algoritmu sítě, který spojuje náhodné uživatele.

O týden později na učitele Lenka i její kamarádka narazily znovu a tvrdí, že tehdy už chtěl před nimi provozovat praktiky, na které se nechtěly dívat. Hovor proto vypnuly a při dalších propojeních ho rovnou nahlašovaly správcům sítě, ale bez odezvy. Při každém dalším spojení byl učitel nahý, říká školačka.

Dívky video neměly točit, prohlásila ředitelka

Náhodou ho Lenka potkala i naživo, když byla venku se svým kamarádem z gymnázia a společně na něj narazili. Muž nakonec z gymnázia na vlastní žádost odešel, ředitelka instituce Zuzana Dragulová se ho však zastává a říká, že jí situace zkomplikovala život.

„Jde o spolehlivého dlouholetého zaměstnance školy. Jeho rozhodnutí považujeme v této situaci za korektní a čestné,“ řekla ředitelka Dragulová pro deník SME. Pro Denník N pak uvedla, že byl precizní a nikdy neměl problémy. „Byl důležitou oporou v oboru technické podpory a inovací, administrativy a správy sítě ve škole.“ 

Obhajovala ho i slovy, že „vychoval množství šikovných studentů, pro které byl oporou“. Za jeho chování na sociální síti ho údajně nekritizovala, naopak vinu za skandál hodila na dívky, před kterými se muž ukájel. Ony totiž video rozšířily mezi další lidi.

S žáky spal nahý a masturboval s nimi, soud řediteli potvrdil tříletý trest

„Proč dvě děvčata tráví čas na internetové stránce s nevhodným obsahem? Věděli o tom jejich rodiče? Dětem budeme muset vysvětlit, že sociální sítě tu nejsou proto, aby si nahrávaly taková videa a pro vlastní zábavu je potom rozesílaly dál,“ míní. 

Dívky však říkají, že jediným „nevhodným obsahem“ byl na Ome.tv právě učitel a že si tam obvykle procvičují angličtinu při hovorech s cizinci. 

„Takový delikt se nedá tolerovat a na krajských školách tento už bývalý pedagog určitě nebude zaměstnán,“ ujišťuje rodiče mluvčí Prešovského kraje Daša Jeleňová. Podle SME se mezi vranovskými studenty také proslýchá, že měl učitel vztah s jednou ze studentek onoho gymnázia. Zda i toto prošetřuje policie, není jasné. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue