Slovenský parlament během hlasování o EFSF (11. října 2011) | foto: AP

Muž se sekerou a bodákem se pokusil vtrhnout do slovenské sněmovny

  • 44
Ochranka slovenské sněmovny dnes zadržela muže, který se do budovy parlamentu snažil vtrhnout se sekyrou a bodákem. Incident, o kterém poslance informoval předseda Národní rady Boris Kollár, se stal během schůze sněmovny.

„Naši zaměstnanci viděli podezřelého člověka, jak vběhl dovnitř. Z igelitky vyndal sekeru a rozběhl se. Vmžiku na něj skočili, bylo to profesionálně zvládnuto,“ řekl Kollár.

Ředitelka odboru komunikace s médii a veřejností Kanceláře Národní  rady Slovenské republiky Michaela Jurčová doplnila, že k incidentu došlo kolem 16:00.

„Útočník byl zpacifikován příslušníky ochranky národní rady, následně si osobu převzali příslušníci policie. Při incidentu zároveň nebyly zraněné žádné osoby,“ dodala.

Motiv činu, který byl v zemi spíše ojedinělý svého druhu, není známý. Podle poradce premiéra a exposlance vládní strany OĽaNO Jána Marosze muž křičel, že mu politici zničili život a že ho odsoudily soudy. „Nevylučuji, že mohl být i pod vlivem nějakým látek,“ řekl politik serveru Aktuality.sk.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video