ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Slepou ženu srazilo na přechodu auto, podle policie se nerozhlédla

  • 269
Nevidomou ženu v září srazilo auto při přechodu silnice ve slovenském Trenčíně. Podle seniorky nefungoval semafor, tak se jen ujistila, že neslyší přijíždět auto, a vstoupila na přechod, kde k nehodě došlo. O to větší překvapení ji čekalo, když si od policie vyslechla obvinění. Nehodu prý zavinila ona, protože se dostatečně nerozhlédla.

V momentě srážky podle ženy nefungovala zvuková signalizace na přechodu pro chodce. Nevidomá seniorka se tak zaposlouchala do okolí.

„Když jsem slyšela, že nic nejede, tak jsem zdvihla hůl, jak jsem zvyklá,“ řekla televizi Markíza seniorka. Na přechodu ji však srazilo projíždějící auto. 

Ještě větší překvapení zažila nevidomá žena o pár týdnů později. Domů jí totiž dorazil dopis od slovenské policie, která seniorku vyzvala, aby přišla na služebnu podat vysvětlení, a zároveň ženě sdělila, že se převzetím dopisu stala obviněnou. 

Slepý invalida čelil exekuci za jízdu načerno, muže se zastal Ústavní soud

Policie v předvolání vysvětluje, že se žena před vstupem do vozovky dostatečně nepřesvědčila, zda tak může učinit bez nebezpečí a následně vstoupila na přechod. V důsledku toho se pak stala havárie. 

„Pravděpodobně jsem mohla jít na červenou, nevím. Ale když nefungovaly semafory, tak jsem to nemohla vědět,“ hájila se nevidomá žena.

Seniorky se zastala i slovenská Unie nevidomých a slabozrakých. Podle organizace je nepřiměřené, aby policie už v předvolání ženě sdělila, že je zároveň obviněná. Policisté se hájí tím, že případ ještě není uzavřen. O dalším postupu rozhodne znalecký posudek. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video