Slovenská policie

Slovenská policie | foto: Profimedia.cz

Na Slovensku zadrželi Češku s nezletilými migranty, viní ji z převaděčství

  • 93
Slovenská policie zadržela a obvinila z převaděčství osmatřicetiletou Češku. Ta podle vyšetřovatelů pomáhala migrantům při převozu ze Slovenska do Prahy. Za to kasírovala odměnu přibližně dvacet tisíc korun. Ženě hrozí v případě prokázání viny až deset let vězení.

Slovenské policejní prezidium označilo zadržení Češky za výsledek pokračování dřívější akce, při které byli zadrželi dva Egypťané v souvislosti s převážením nezletilých migrantů z dětského domova ve východoslovenském městě Medzilaborce do západní Evropy.

Podle slovenské policie Češka v Medzilaborcích převzala tři nezletilé, kteří neměli potřebné cestovní doklady a plánovala je přepravit do české metropole. Kriminalisté ji zadrželi ve čtvrtek v Ružomberoku na severu Slovenska.

Nezletilí budou vráceni do centra pro děti a rodiny. V dětském domově v Medzilaborcích jsou ubytováni nezletilí migranti, kteří se na Slovensku ocitli bez svých rodičů.

V souvislosti s přepravou migrantů ze zmíněného centra dále do západní Evropy policie už v dubnu obvinila dva Egypťany, kteří žijí na Slovensku.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video