Vyvrácená autobusová zastávka ve slovenském městě Myjava. | foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Silný vítr na Slovensku vyvrátil autobusovou zastávku, zemřelo dítě

  • 11
Silný vítr ve slovenském městě Myjava nedaleko hranic s Českem vyvrátil autobusovou zastávku. Ta se zřítila na dvě děti. Jedno z nich při převozu do nemocnice zemřelo, druhé je v kritickém stavu.

O případu informovala slovenská policie na Facebooku. Příčiny a způsob, jakým došlo k pádu autobusové zastávky posoudí znalec, uvedla policie.

Podle serveru Topky.sk k neštěstí došlo, když kolem přecházela pětičlenná rodina. Rodiče a nejstarší dítě vyvázli bez zranění, čtyřleté děvčátko událost nepřežilo. Její dvouletá sestřička měla mít zranění hlavy. 

Vítr ve městě Myjava na západě Slovenska vyvrátil autobusovou zastávku. Ta při...

Pro západ Slovenska vyhlásili slovenští meteorologové druhý stupeň výstrahy před silným větrem.

Třetí nejvyšší stupeň platí pro horské oblasti ve střední a východní části země. 

Silný vítr a sněžení způsobily na středním Slovensku výpadky v dodávkách elektřiny pro tisíce odběratelů, největší lyžařská střediska přerušila nebo omezila provoz.

Myjava, Slovensko

Myjava, Slovensko

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video