Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Muž na Slovensku donutil nezletilou dceru ke sňatku. Inkasoval 3000 eur

  • 62
Na jižním Slovensku v okrese Komárno obvinila policie muže za to, že donutil svou nezletilou dceru ke sňatku s taktéž nezletilým mladíkem. Za to dostal podle vyšetřovatelů tři tisíce eur, což je v přepočtu asi 77 tisíc korun. Spolu s otcem dívky chce místní prokuratura obžalovat další tři lidi za obchodování s lidmi.

Podle slovenských médií jim hrozí trest odnětí svobody od sedmi do dvanácti let. Otec podle sdělení slovenské policie „odevzdal svoji nezletilou dceru v okrese Komárno dalším obviněným osobám za účelem nuceného sňatku“.

Dcera se následně přestěhovala do domácnosti svého taktéž nezletilého „manžela“, s nímž musela podle policie vést plnohodnotný „manželský život.“ V domácnosti byla též nucena vypomáhat a v útěku jí členové nové rodiny bránili násilím.

Další informace policie neuvedla, odkázala na ochranu zájmu nezletilých mladších patnácti let. Podle slovenských médií návrh na obžalobu předložil vyšetřovatel z úřadu pohraniční a cizinecké policie.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video