Při srážce mikrobusu s kamionem na západě Slovenska zemřelo osm lidí

  • 128
Osm lidí zemřelo a jeden další člověk utrpěl zranění při nehodě na západě Slovenska. Mezi oběťmi jsou pečovatelky, které se vracely z Rakouska. Sobotní nehoda je třetí nejtragičtější nehodou na Slovensku za posledních čtrnáct let.

Nehoda se podle serveru HN online stala u obce Nitrica na Trenčínsku v sobotu ve čtyři ráno, kdy se mikrobus, ve kterém jelo údajně až osm lidí, srazil s kamionem.

„Dopravní nehoda si vyžádala sedm lidských životů, další dvě osoby se zranily. Hasiči zraněným poskytli první pomoc a momentálně vykonávají protipožární opatření na havarovaných vozidlech,“ uvedla v sobotu mluvčí slovenských hasičů Zuzana Farkasová. 

V neděli se počet obětí zvýšil na osm, v nemocnici totiž zemřela devětačtyřicetiletá cestující, kterou z nehody odvezli ve vážném stavu.

Na místě zemřel řidič opelu a šest žen, které pracovaly jako pečovatelky v Rakousku a právě se vracely domů. Zraněné záchranáři převezli do nemocnice. Pětatřicetiletý muž utrpěl otřes mozku.

14.října 2017 v 07:39, příspěvek archivován: 14.října 2017 v 10:20

OBROVSKÁ TRAGÉDIA: 7 MŔTVYCH PO ZRÁŽKE S KAMIÓNOM

Nejtragičtější nehodou za poslední léta byla srážka osobního vlaku a autobusu u obce Polomka nedaleko Brezna v únoru 2009. Zemřelo při ní dvanáct lidí a zranění utrpěly více než dvacet dalších. Řidič autobusu tehdy nedal přednost přijíždějícímu vlaku.

Jedenáct lidských životů si v roce 2003 vyžádala tragická dopravní nehoda u Gelnice na východě Slovenska. Autobus s místními poutníky, kteří jeli na náboženskou slavnost na vrch Úhorná, sjel z úzké lesní vozovky a několikrát se převrátil.

Sobotní nehoda je s osmi mrtvými třetí nejtragičtější slovenskou nehodou. Před deseti lety pak při havárii autobusu nedaleko Hriňové na středním Slovensku zemřelo pět lidí. Autobusu, který převážel členy folklórního souboru Hriňovčan z vystoupení na vrchu Poľana, selhaly brzdy a zřítil se do rokliny.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video