Poláci v luxusních autech závodili na Slovensku.Zavinili tragédii | foto: Policie SR

Slovenský soud poslal do vazby Poláka, který zabil řidiče v protisměru

  • 61
Soud ve slovenské Oravě ve čtvrtek rozhodl, že jeden z Poláků, kteří o víkendu na silnici závodili v luxusních vozech a zabili přitom řidiče v protisměru, zůstane ve vazbě. Zbylí dva jsou vyšetřováni na svobodě, přičemž u jednoho z nich se by trestní stíhání mělo úplně zastavit.

O rozhodnutí oravského soudu informuje slovenský server Košice Dnes. Ve vazbě zůstal dvaačtyřicetiletý Marcin L., který údajně řídil vůz značky Porsche. Druhým obviněným pak je sedmadvacetiletý řidič vozu Ferrari Adam S., za kterého jeho matka zaplatila kauci 20 tisíc eur.

„Byl nad ním nařízen dohled mediačního probačního úředníka a byl ponechán na svobodě. Může jet do Polska, ale má povinnosti na území Slovenské republiky, které musí respektovat, protože jinak může peněžní kauce propadnout ve prospěch státu,“ uvedl soudce.

U třetího obviněného, šestadvacetiletého řidiče mercedesu Luskasze K., soud rozhodl, že má být ihned propuštěn na svobodu. Už jednou totiž za svůj přečin zaplatil pokutu, nemůže tedy za stejný čin pykat dvakrát. Stále je však stíhaný.

Prokurátorka okresní prokuratury v Dolním Kubíně dodala, že u obviněných propuštěných na svobodu se ještě bude projednávat stížnost prokuratury. Řešit ji bude krajský soud v Žilině. Státní zástupce totiž podle polského webu TVN24 chtěl, aby šli do vazby všichni tři muži.

Poláci v luxusních autech závodili na Slovensku, zabili otce od rodiny

Tragická nehoda se stala v neděli u města Dolný Kubín, když tři Poláci v luxusních vozech Porsche, Ferrari a Mercedes závodili a jeden z nich čelně narazil do škodovky v protisměru. Při nehodě byl slovenský řidič těžce zraněn. Zraněním při převozu do nemocnice podlehl.

Těžce zraněna byla i jeho padesátiletá spolujezdkyně. Další, jednadvacetiletý spolujezdec, vyvázl s lehkým zraněním. Dechové zkoušky alkohol u řidičů nezjistily. Škodu policisté předběžně vyčíslili na 35 tisíc eur (asi 900 tisíc korun).


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video