Smrtelná nehoda se stala na slovenském vysílači Suchá hora. (21. července 2021)

Smrtelná nehoda se stala na slovenském vysílači Suchá hora. (21. července 2021) | foto: Profimedia.cz

Slovák se zasekl o výtah na televizním vysílači, zemřel ve výšce 250 metrů

  • 104
Vysokohorští záchranáři se pokoušeli zachránit život šestapadesátiletému muži, jemuž se při práci na vysílači Suchá hora u Kremnice na středním Slovensku zasekl postroj o výtah. Navzdory velkému úsilí mu už však nedokázali pomoci, napsal ve středu slovenský list Nový čas.

„Výtah jej na místě usmrtil. Ivan zemřel ve výšce 250 metrů,“ uvedl deník. Smrtelný pracovní úraz se stal na počátku týdne na rozhlasovém a bývalém televizním vysílači, který se tyčí do výšky 300 metrů. 

Pracovník tam se svým kolegou měřil signál. Když skončili práci na sedmé plošině, chtěli nastoupit do výtahu. „Podle předběžných zjištění na místě činu se jeden ze zaměstnanců při sestupu zachytil postrojem o výtah, který jel opačným směrem,“ uvedla policejní mluvčí Petra Kováčiková.

Na místě zasahovali i záchranáři, kteří se za pomoci žebříků a stupaček dostali až do výšky 250 metrů, kde ve výtahové šachtě našli muže bez známek života. 

Okamžitě začali s oživováním, ale přes veškerou snahu byla resuscitace neúspěšná. Záchranáři mohli jen za pomoci lan snést tělo z vysílače a odevzdat jej přivolané pohřební službě.

Policejní vyšetřovatel nařídil pitvu a začal trestní stíhání kvůli usmrcení.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video