Nejsem žádný únosce, říká Kotleba se synem na klíně k tvrzení exmanželky

  • 109
Absolutní hloupost, komentuje na novém videu lídr slovenské krajní pravice Marian Kotleba tvrzení své bývalé manželky, že v noci na pondělí unesl svého syna z Egypta. Předseda slovenské Lidové strany Naše Slovensko (LSNS) tvrdí, že ho syn prosil o návrat domů a že se s ním nemohl vídat kvůli koronaviru „či nějakému jinému viru“, kterým se politik na podzim nakazil.

„Je to absolutní hloupost. Malý byl v Egyptě v kuse šest měsíců, odešel tam v době, kdy jsem měl tu koronu nebo nějaký virus nebo co to bylo, protože žádný doktor mi žádnou diagnózu nestanovil,“ vypráví svou verzi egyptského příběhu Kotleba na videu zveřejněném ve středu večer.

Sebral mi syna, tvrdí Kotlebova exmanželka. Z Egypta ho prý vzal na Slovensko

Rovnou tak znovu dal najevo své názory na pandemii koronaviru, kterou nejdříve popíral, pak sváděl na snahu světových mocností očipovat obyvatelstvo a když se loni v říjnu virem sám nakazil, radil lidem léčbu vodkou zkombinovanou s bromhexinem. I k tomu se ve videu vrací.

Jeho pětiletý syn Ľudovít mu mezitím sedí na klíně a tulí se k otci. Na otázku, zda se chtěl opravdu vrátit na Slovensko, přikývne. Zřejmě tak nepřímo potvrzuje Kotlebův pohled na kauzu, která v pondělí obletěla slovenská média. 

Politikova exmanželka, která se svým novým partnerem nyní žije v Egyptě, totiž v Denníku N tvrdila, že se o odletu syna ze země dozvěděla náhodou přímo od něj, zatímco jí Kotleba dítě ve smluvený čas nevrátil a nezvedal telefon. Oba Kotlebové pak opravdu odletěli. 

„Už jsem udělala všechno a nikdo je neumí zastavit,“ popisuje. „Syn tu chodí do školky, v příštím měsíci mají závěrečné zkoušky, je to velmi důležité. Nevím, co se stalo, že něco takového udělal. Jsem z toho zoufalá,“ řekla žena. Na čí straně je pravda, zůstává nejasné. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video