Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Lupič s paličkou na maso přepadl na Slovensku banku, držel rukojmí

  • 12
Lupič vyzbrojený nožem a paličkou na maso přepadl v pátek banku na východním Slovensku, přičemž jednu ze zaměstnankyň držel jako rukojmí. Slovenská média informovala, že ženu později propustil a vzdal se policii.

Incident se odehrál před polednem v bance ve městě Krompachy. Lupič začal vyjednávat s policií a nechal si dovnitř donést pizzu. Žádal rovněž, aby policie vyklidila okolí a aby se nikdo nedíval do banky. Po zhruba dvou hodinách policisté odvedli rukojmí a následně i lupiče, který se vzdal.

List Korzár označil za lupiče 33letého řidiče kamionu, který po smrti své matky začal mít psychické problémy. Údajně propadl alkoholu a zkoušel drogy.

Případy, kdy bankovní lupiči na Slovensku drží rukojmí, jsou spíše ojedinělé. Slovenské banky v minulosti čelily vícero pokusům o přepadení, když například maskovaní muži žádali po zaměstnancích na přepážkách peníze a následně z pobočky utekli. Banky na to zareagovaly zavedením časových zámků na pokladnách, které neumožňují okamžitý přístup k hotovosti.

Krompachy

Krompachy

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue