Kvůli úniku plynu v obytném domě v Dunajské Stredě slovenští hasiči evakuovali zhruba sto lidí. (22. prosince 2019) | foto: HaZZ

Další únik plynu. Na sídlišti v Dunajské Stredě evakuovali sto lidí

  • 65
Kvůli úniku plynu v obytném domě v Dunajské Stredě v neděli slovenští hasiči evakuovali zhruba sto lidí. Únik byl nahlášen kolem osmé hodiny ráno na sídlišti Nová Ves, informovala média Zuzana Farkasová ze slovenského hasičského prezidia. Před více než dvěma týdny způsobil výbuch unikajícího plynu v Prešově smrt osmi lidí.

Evakuace se podle Farkasové dotkla obyvatel dvou vchodů. Z budov byli všichni obyvatelé bezpečně vyvedeni. Událost se podle hasičů dosud obešla zcela bez zranění.

Hasiči postupně odvětrali všechny zasažené byty, hlavní uzávěr je uzavřený a plyn už neuniká. „Na místě jsou hasiči Dunajské Stredy, Šamorína, Trnavy a také evakuační autobus z Galanty,“ uvedla Farkasová pro server HNonline.sk

Slovenská policie kolem jedenácté hodiny dopoledne uvedla, že obyvatelům panelového domu už nehrozí žádné nebezpečí a postupně se mohou vracet do svých domovů. 

Při explozi plynu a následném požáru ve dvanáctipatrovém domě v Prešově na východě Slovenska zemřelo začátkem prosince osm lidí, z toho jedna žena je stále nezvěstná. 

Jednalo se o největší neštěstí svého druhu v novodobých dějinách Slovenska. Kvůli značnému poškození domu bylo rozhodnuto o jeho celkové demolici. Policie obvinila z obecného ohrožení tři dělníky, kteří údajně při stavebních pracích prorazili plynové potrubí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video