Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: AP

V táboře na Slovensku zemřelo dítě. Při bouřce na něj spadl stan

  • 32
Jedno dítě zemřelo a několik dalších utrpělo zranění v dětském letním táboře na středním Slovensku, informovala v úterý policie. Podle médií k tragédii došlo během bouře, kdy na chlapce spadla konstrukce stanu. Nepotvrdily se tak původní informace, že příčinou neštěstí byl zásah bleskem.

K tragédii došlo v noci na dnešek ve vesnici Turček v okrese Turčianske Teplice. Policie dopoledne uvedla, že okolnosti zranění dětí nejsou přesně známé a že s ohledem na citlivost případu nebude k neštěstí až do ukončení vyšetřování poskytovat bližší informace.

Slovenská média s odvoláním na záchranáře informovala, že v nemocnici skončilo sedm dětí. Podle portálu tvnoviny.sk, který původně psal o úmrtí po zásahu bleskem, později uvedl, že na dítě spadla konstrukce stanu. 

Dodal, že vichřice poničila šest z deseti stanů. Zhruba stovku dětí z tábora evakuovali hasiči.

Bouře zasáhly Slovensko v nočních hodinách. Lokálně byly intenzivní a doprovázel je silný vítr. Nepříznivé počasí a popadané stromy způsobily přerušení dodávek elektřiny, na některých železničních tratích byla pozastavena vlaková doprava. 

Hasičský sbor informoval, že nejvážnější situace byla v Banskobystrickém kraji na středním Slovensku. Hasiči zejména odstraňovali popadané stromy ze silnic a zaparkovaných vozidel. Vítr také na mnoha místech odtrhl střechy z rodinných domů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video