ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: SME - Jozef Jakubčo

Z Mostu SNP v Bratislavě se zřítila dívka, pád z 80 metrů ji ale nezabil

  • 152
Z vyhlídky nad bratislavským Mostem Slovenského národního povstání ve středu odpoledne spadla 17letá dívka. Zřítila se na zaparkovaná auta a utrpěla vážná zranění, kvůli nimž je v kritickém stavu. Zřejmě šlo o nehodu či pokus o sebevraždu, vyloučeno ale není ani cizí zavinění.

Bližší podrobnosti o zraněné média nezveřejnila. Záchranáři ji odvezli do bratislavského Národního ústavu dětských nemocí. Zařízení nesdělilo podrobnosti o jejím stavu, protože je nezletilá. Podle webu Pravda.sk udržují dívku v umělém spánku. 

Fotogalerie

Případ vyšetřuje policie, která zahájila trestní stíhání kvůli ublížení na zdraví. To by naznačovalo, že možná nešlo o neštěstí či pokus o sebevraždu.  Servery Sme.sk a bratislava.dnes24.sk  ale hovoří o tom, že dívka „vyskočila,“ nepředpokládají tedy cizí zavinění. 

„Vypadnout z vyhlídky nešťastnou náhodou bez toho, abyste se na tom podíleli záměrným nebo krajně nezodpovědným konáním, je prakticky nemožné,“ uvedl server bratislavskenoviny.sk

Dodal, že vyhlídka je zabezpečená, takže dívka před pádem „musela vědomě překonat dvě překážky - zídku a dráty“. Pak se ocitla na šikmé plechové střeše restaurace UFO, kde mohla uklouznout nebo neustála nápor větru. Pokud dobrovolně neskočila dolů. 

Server se ale přiklání spíše k variantě, že se zřítila nešťastnou náhodou. Spekuluje totiž, že za jejím počínáním mohla být snaha vytvořit poutavý snímek ve výšce. 

Oznámení o nehybném těle na osobním autě pod Mostem SNP dostali strážci zákona po 16:15.

Most SNP, který spojuje centrum Bratislavy se sídlištěm Petržalka, patří k dominantám slovenského hlavního města. Vyhledávanou atrakcí je restaurace spojená s vyhlídkovou plošinou v hlavici jižního pylonu mostu ve výšce 80 metrů nad zemí.

Most byl ale i místem sebevražd. V roce 2016 z něj do Dunaje skočil 37letý právník Richard, otec dvou dětí, který zřejmě neunesl rozchod s partnerkou. 

Procházka po římse restaurace na mostě SNP v Bratislavě v 85 metrech:

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video