VIDEO: Během nehody ve Španělsku zahynul slon a další dva se zranili

  • 5
Na jihovýchodě Španělska se v pondělí při předjíždění převrátil kamion převážející cirkusové slony. Z poničeného vozidla pak několik zvířat uteklo a volně pobíhalo po dálnici. Kamion převážel pět slonů. Jedno zvíře uhynulo a další utrpělo zranění. S vyprošťováním raněného slona museli pomáhat hasiči s jeřábem.

Nehoda se stala na dálnici u města Pozo Caňada asi 200 kilometrů jihovýchodně od Madridu. 

„Podle předběžného vyšetřování havaroval kamion naložený slony potom, co předjížděl jiné vozidlo. K převrácení došlo při přejezdu vozidla se slony do pravého pruhu,“ popsal nehodu ředitel ministerstva odpovědného za silniční síť Španělska Gregorio Serrano. Podle jeho slov se přesná příčina incidentu stále vyšetřuje. Řidič kamionu vyvázl bez zranění.

V nákladním prostoru cestovalo pět slonů. Jeden zahynul, další se zranil a zbylí tři se volně pohybovali po dálnici, která musela být zhruba na dvě hodiny uzavřená. S vyproštěním zraněného slona pomáhali hasiči, kteří museli použít jeřáb.  

O zbývající čtyři zvířata se zatím starají chovatelé z města Pozo Caňada, informovala BBC.

02.dubna 2018 v 17:10, příspěvek archivován: 03.dubna 2018 v 10:38

A-30 cortada por caída de camión con elefantes sueltos en la calzada. Cortada autovía dirección Murcia a la altura de pozo Cañada. https://t.co/z0tPg6KDZo

Město Pozo Caňada je vzdálené asi 200 kilometrů od Madridu.

Město Pozo Caňada je vzdálené asi 200 kilometrů od Madridu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video