Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Tři dny v Anglii. Britové zmapovali kroky ruských agentů s novičokem

Dvojice Rusů podezřelých z pokusu o vraždu Sergeje Skripala a jeho dcery se na místo činu vydala celkem dvakrát. Nejdříve 3. března na „průzkum“, o den později s cílem dopravit nervově paralytickou látku novičok do Skripalova bydliště. Vyplývá to z harmonogramu akce, který zveřejnila britská policie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle mistniho tisku, existuje podezeni policie, ze meli jeste jednu "fusku" motali se kdesi v okoli dalsi ruske mrtvoly.

0 0
možnosti

Nemáte pravdu, agenti GRU jsou ve dvou různých turniketech, tady o tom máte poutavé čtení.

http://www.moonofalabama.org/2018/09/a-curious-timestamp-in-the-new-novichok-evidence.html#comments

1 0
možnosti

Nějak moc jim nesedí "časový snímek". Údajní traviči přijeli do Salisbury po poledni, jed by tedy museli aplikovat někdy mezi 12:30 a 13:00 toho dne - to už ale Skripal se svou dcerou měli být na hřbitově, pak ještě museli stihnout oběd v pizzerii a následnou procházku parkem, na níž je prý zastihly (oba naráz!?) účinky novičoku, kterým se prý otrávili o několik hodin dříve na klice svého domu.

Dále je pozoruhodná ona nová informace o lahvičce s parfémem - buď totiž v Británii čtvrt roku nevyvážejí kontejnery, nebo si to onen bezďácký ctitel schovával více než 3 měsíce doma...

1 6
možnosti

To se to lže, když nás nikdo nemůže usvědčit z nepravdy! ;-D

"Střez se vraždy! Od ní vede cesta ke krádeži a odtud je už jen krůček ke lži"

1 4
možnosti

"Někdo má rád holky, někdo vdolky" a přesto věřím, že mnozí zde diskutující stále melou a budou mlýt mantru paní premiérky Mayové o jasně prokazatelné vině Rusů jen a jedině z důvodu neschopnosti přiznat ani sámi sobě, že byli popleteny protiruskou propagandou. Tahle causa "Skripal" se prostě Britům nepovedla, nic víc a nic míň.

5 10
možnosti

Bezvadně to shrnula Tereza Spencerová:

"Připadá mi to všechno dost bizarní. Britové zveřejnili dvě fotky doplněné o ruská jména, která jsou i podle nich ale nejspíš falešná. Rusko si stěžuje, že jim Londýn odmítá předat otisky prstů, čísla pasů nebo letenek a další údaje, které Británie musí mít, neb se vyplňují při žádosti o vízum. Čili z Londýna sice ukazují na Rusko a tvrdí, že oba jsou to Rusové, ale nijak se nenamáhají doložit alespoň tohle tvrzení. Navíc, na britském Twitteru se živě diskutuje, proč ty fotky neodpovídají kvalitou snímkům, které si britské úřady při vyplňování žádosti o vízum samy pořizují. Čili odkud Britové vzali méně kvalitní „pasové“ či snad rovnou policejní snímky obou? Bez zajímavosti nejsou ani fotky z kamer, na nichž se oba – i když samostatně – objevují na stejné úzké letištní chodbě, v na vteřinu stejný čas...

A k tomu ten příběh s hotelem, ve kterém se podle všeho půl roku neuklízí, aby se tam zachovaly stopy Novičoku, ale současně se tam na Novičok ani neumírá, ani nechuraví, a to ani poté, co byli personál a hosté půl ruku vystaveni této smrtící látce. Která samozřejmě musela už dávno vyprchat, pokud to byl fakt Novičok. A ti „dva kluci z plakátu“, co prý pracují pro ruskou vojenskou rozvědku GRU, která především útočí na provařené agenty a bezdomovce, museli Novičok asi po hotelu bryndat, aby zanechali jeho stopy, ale sami odjeli v poho zase domů..."

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/To-ten-Novicok-bryndali-vsude-kolem-divi-se-Tereza-Spencerova-nad-slovy-vysetrovatelu-z-Britanie-A-ma-zhave-info-ze-Syrie-550365

4 5
možnosti
Foto

Spencerová sa asi chce zosmiešniť. Minimálne k číslam leteniek a pasov majú Rusi nepochybne prístup aj bez Britov. A teda si ľahko overia pravosť pasov. Na letiskách majú takisto kamery... ale to by sa museli načaľnici odlepiť od kávičky a začať pracovať...

Tie twitterové kecy "vyšetrovateľov sú tiež skôr na smiech. Objavili sa v rovnakom čase, ale každý na inom mieste... už to tu bolo x krát vysvetľované.

V tom hoteli upratuje upratovacia služba a nie vojenská dekontaminačná jednotka. Upratovačka mala hľadať molekuly chemickej látky lupou a zbierať pinzetou, alebo ako si to predstavujete? ;-D

Ak by tam bol len jeden mikrogram látky, tak by na zabitie, ani spôsobenie akýchkoľvek zdravotných komplikácií by nestačil. Stopy po nej by tam rozhodne museli byť a začal by som hľadať vo vzduchotechnike. Pre porovnanie ženy si na vyhladzovanie vrások nechávajú pichať botulotoxín. Jeden mikrogram tejto látky by stačil na zabitie 7 ľudí na rozdiel od Novičokov. ;-)

2 2
možnosti

Britové zveřejnili dvě fotky doplněné o ruská jména, která jsou i podle nich ale nejspíš falešná. Rusko si stěžuje, že jim Londýn odmítá předat otisky prstů, čísla pasů nebo letenek a další údaje, které Británie musí mít, neb se vyplňují při žádosti o vízum.Proč ?8-o

1 2
možnosti

Už mnohokrát jsem slyšel podobná vyjádření - Američané/Britové vědí, co dělají, na rozdíl od Rusáků nelžou, jejich tajné služby mají velmi dobré informace, ale samozřejmě neřeknou vše, atd... Celé to znamená - věř a nediskutuj, co Amerika/Velká Británie činí, dobře činí. Naopak, Rusové jsou lotři, nevěř jim nic.

Víte, kdysi jsem tomu taky věřil. Jenže, pokud se podíváte zpět, tak se nám tu lhalo o zbraních hromadného ničení v Iráku (už to přiznali), incident v Tonkinském zálivu (formální záminka pro útok na Vietnam) byl účelově naaranžován. Našlo by se spousta dalších případů.

Co z toho vyplývá? Inu přece to, že ani Američanům/Britům se nedá věřit. Když se to hodí jejich zájmům, klidně lžou, pomáhají organizovat převraty, dokonce i vraždy. Dokonce jsem slyšel i takové naivní kecy typu "oni se v minulosti taky nechovali pěkně, ale dnes už to nedělají". To je jako když manželka zahne manželovi stokrát, ale poté, co ujistí manžela, že mu to už nikdy neudělá, ten blbec jí to slepě věří.

Rusy nepovažuji za nějaká neviňátka. Taky dělají prasárny, když se jim to hodí, lžou, mlží. Ale nebuďme blbci a nevěřme apriori někomu. Chybu dělají bezmezní obdivovači USA i Ruska. Pravda je taková, že jeden je za 18, druhý bez dvou za dvacet (dobře Amerika je o něco demokratičtější) a my bychom měli věřit pouze přesvědčivým důkazům. V případě Skripalovy brutální smrti a zázračnému zmrtvýchvstání je takových nesrovnalostí, že to opravdu vypadá spíš na zpackanou zpravodajskou hru, než pokus o úkladnou vraždu.

9 2
možnosti

Kauza Skrípal mě přesvědčuje, že britské vedení je stejně "důvěryhodné" jako ukrajinské. Oba si upravují informace k obrazu svému, ale čas jim naštěstí nenahrává. Nevěřím jim ani nos mezi očima. Ale máte pravdu, dělají to všichni.

5 5
možnosti

Tak ani tohle nevyšlo :-/.

0 2
možnosti
Foto

Takových portrétů agentů s novičokem vyrobím ve photoshopu za korunu pytlík ;-D;-D;-D

4 4
možnosti

J68a63n 79M43o60l68n85á19r

6. 9. 2018 11:57

Tak sem něco hoď. Jsme zvědavi. ;-)

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Volby by v březnu podle Medianu vyhrálo ANO. TOP 09 vypadává, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...