Diskuze

Skotští nacionalisté slaví historický úspěch, požadují další referendum

Triumfální výsledek konzervativců to téměř zastínil: mezi těmi, kdo včera mocně slavili volební vítězství, byli také nacionalisté. Skotští i severoirští. Skotská národní strana (SNP) skončila třetí a s 48 křesly dosáhla svého historicky nejlepšího výsledku. První ministryně Nicola Sturgeonová netajila svou velkou spokojenost.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PHH

Vystoupení Anglie z EU za cenu odtrhnutí Skotska a Severního Irska, která chtějí zůstat v Evropské unii? Tak tomu se říká Pyrrhovo vítězství.

Myslím, že začínám chápat Anglickou mentalitu a jejich smysl pro suchý humor.

3 0
možnosti

Přeji UK od srdce, aby se Skotsko od nich odtrhlo....

4 2
možnosti
Foto

jenomže to by byla velká psychologická rána... tvoří sice sotva 10% obyvatel, ale je to třetina rozlohy.. a pohled na tísnícíh se 60 mil lidí na prostoru o něco málo větším, než bývalá ČSFR, je to docela frustrující záležitost..

0 0
možnosti
Foto

separatismus v jakékoliv podobě je v dnešní době už slepá ulička.. Skotové mají všechna práva, UK jim tam sype peníze.. ale proč nezaprodat vlastní zemi a lidi pro korýtko, když je ta možnost a někteří stále slyší na staré nesmysly, že?

3 1
možnosti
MM

Jestli se pamatuju dobre, tak jim UK prave tolik penez nesypala, at uz ze sveho nebo pri prerozdelovani dotaci z EU, coz byl i jeden z hlavnich duvodu puvodniho referenda pred peti lety. Osamostatnenim maji teoretickou sanci z EU dostat vetsi podporu.

0 0
možnosti
Foto

No brecite to rozhodně nekončí. Spíš začíná. Nakonec bude VB v EU zpátky, ale pod třemi národními vlajkami.

1 0
možnosti
Foto

J22i24r19k29a 72H61o86n84c82ů

14. 12. 2019 16:14

Sakra a já myslel, že nacionalismus je špatný a ve vyspělé Evropě nemá místo. Že přežívá jen v postkomunistických státech V4. Jo a také v Katalánsku, kde ale nacionalističtí vůdcové dostali za pokus o referendum vysoké tresty vězení. Bude Británie postupovat stejně jako Španělsko?

3 0
možnosti
VS

Skotsko je dle mne ta jednoduší část. Hlavní problém se odehraje v Irsku. v Irské republice byly demonstrace za znovusjednocení už pár dnů po referendu o brexitu. A podle toho, co jsem slyšel na vlastní uši, nebudou Irové ochotni nějak moc diskutovat.

4 0
možnosti