Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Reuters

Planý poplach zburcoval německou policii, ve škole marně hledala střelce

  • 78
Ve škole v obci Menden na západě Německa zasahovaly ve středu kvůli možnému střelci desítky policistů i speciální jednotky. Studenti se měli zamknout ve třídách. Ukázalo se však, že to byl jen planý poplach.

Že to byl planý poplach, uvedl na Twitteru mluvčí okresu Arnsberg, do kterého město Menden spadá. Rovněž poděkoval policii i zdravotníkům.

22.února 2017 v 12:43, příspěvek archivován: 22.února 2017 v 12:50

We can confirm that this was a false alarm. Thx to all police and medical forces! #Menden

Do školy nedaleko Dortmundu vyrazily jednotky zhruba hodinu před polednem, když podle médií někdo nahlásil, že je ve škole ozbrojený muž. Žáky policie vyzvala, aby se zamkli ve třídách, a široké okolí školy uzavřela, uvedl server deníku Westfälische Allgemeine.

Mluvčí policie krátce po poledni potvrdil, že v Mendenu probíhá policejní operace, ale zároveň uvedl, že na místě nejsou žádní ranění. Policisté zatím nenalezli ani žádné stopy po střelci, uvedla agentura Reuters s odkazem na německou televizi.

Na odborné škole v Mendenu učí víc než sto učitelů a dochází sem přes dva tisíce studentů.

Menden

Menden

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video