Diskuze

KOMENTÁŘ: Jak zastavit genocidy?

Proti genocidám, které i dnes hoří, nebo alespoň doutnají, bude čím dál komplikovanější argumentovat odstrašujícími příklady druhé světové války. Tragické události moderních dějin 20. století již definitivně patří minulosti, Mezinárodní den připomínky a důstojnosti obětí zločinu genocidy však vyzývá k zamyšlení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Já to náhodou dlouho nechápal také. Když projíždíte Německem, vidíte tu zemi, kde všechno funguje, lidé jsou ochotní, pracovití, důslední, vidíte ta města a venkov, tak si řeknete, jak se tohle mohlo stát. Jak to, že to prostě dovolili? Nebo dovolili, jak to, že to přímo podporovali a účastnili se toho? Nebavíme se tu o nějakém barbarském národu, ale o zemi, která dala svět spoustu spisovatelů, skladatelů filozofů atd.

Teď už to chápu víc. Máme se nejlépe, co jsme se kdy měli. Ale přesto stačí zahrát na tu správnou strunu, najít nějakého ideálního nepřítele, který může za trable chudých (za Německa to byly z venku podmínky Versailské smlouvy a uvnitř židé), dnes je to diktát EU a migranti (že si naši Romové oddychli). Takže lidé s deseti exekucemi vědí, kdo za jejich trable může. A dejte jim jen na chvilku moc. Ne nadarmo se komunisté i nacisté odpíchli od dělníků.

1 0
možnosti
PN

OK. To je historie, ale co zabrání genocidě Evropského obyvatelstva v horizontu 50 let, když na této genocidě samo spolupracuje?

0 0
možnosti
PT

Podívejte se, kam se všude přilili Evropani a taky jen všude nepřinesli mír, lásku a vzdělání. Prostě teď přichází čas jiných. Jestliže jsou u nás páry, které mají jedno dítě ve 33 letech a tím končí - tak zbytku světa stačí čekat...

A to argumentujeme nedostatkem financí a ztíženým životem, který by byl tak pro 90 % světa nedostižný sen...

1 0
možnosti