Slovenský prezident Ivan Gasparovič

Slovenský prezident Ivan Gasparovič | foto: Eduard Genserek, ČTK

Silvestrovský žert: Gašparovič rezignuje a bude se věnovat fotbalu

  • 11
Na serveru pravda.sk se objevila zpráva, že slovenský prezident Ivan Gašparovič plánuje odchod z funkce. Datum své rezignace měl oznámit při tradičním novoročním projevu. Už před jeho prvními slovy se ale vyskytly informace, že jde o žert.

Informaci o odchodu z funkce měl údajně oznámit ve svém novoročním projevu, kde se ale o odchodu ani slovem nezmínil. Už dopoledne se navíc objevovala zpráva, že článek je jen silvestrovský šprým. Odchod popřel i Gašparovičův tiskový mluvčí Marek Trubač. "Byl to nevydařený pokus o žert," řekl Trubač.

Podle serveru se po odchodu - plánovaném zřejmě na jaro - chtěl věnovat kariéře v oblasti fotbalu. Údajně plánoval založit nadaci, která by na svém účtě střádala peníze na výstavbu fotbalového stadionu. Zároveň se měl stát zvláštním vyslancem Slovenského fotbalového svazu.

Podle pravda.sk už údajně dosáhl na Slovensku ve své politické kariéře vrcholu a odejít měl na nátlak rodiny.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video