Izraelský prezident Šimon Peres

Izraelský prezident Šimon Peres | foto: Reuters

Sídlo izraelského prezidenta Perese vytopil déšť, musí se přestěhovat

  • 10
Izraelský prezident Šimon Peres přišel o střechu nad hlavou poté, co jeho rezidenci o víkendu zatopil silný liják. Než bude dům znovu obyvatelný, přesune svou prezidentskou kancelář do staré části Jeruzaléma, Davidova města.

Podle prezidentovy mluvčí se v brouzdaliště proměnily pokoje pro hosty a obývací pokoj. Voda podle agentury AP narušila v celém domě elektrické vedení.

Náhradní ubytování poskytl prezidentovi v krásném bytě s vyhlídkou na Chrámovou horu v Jeruzalémě americký Žid, který většinu času tráví ve Spojených státech. Peres by měl v tomto provizoriu zůstat asi čtyři měsíce, než bude jeho rezidence opět obyvatelná.

V náhradním bytě bude prezident také přijímat významné zahraniční hosty, pokud se pro ně nenajde sušší místo ve vyplaveném domě.

Silný déšť podle serveru israelnationalnews.com poškodil Peresovo sídlo už před dvěma měsíci, ale tehdy škody nebyly tak velké, a prezident mohl v budově zůstat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue