Diskuze

Co dokáže kompozice. Chyba fotografa udělala z Bidenových obry

Ve čtvrtek se americký prezident Joe Biden a první dáma Jill Bidenová v Georgii setkali s bývalým prezidentem Jimmym Carterem a jeho ženou Rosalynn. Z tohoto setkání vznikla úsměvná fotografie, kde manželé Bidenovi vypadají oproti Certerovým jako obři.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro pana jana, proc je v nazvu clanku slovo kompozice? Ja si furt rikam, jaka kompozice, na konci textu mi teprve doslo, ze autor nejspis nevi, co to kompozice je.

0 0
možnosti
Foto

U širokoúhlého objektivu bych očekával soudkovité zkreslení na okrajích, ale to se dá softwarově potlačit. Přesto si myslím, že je to fotomontáž. Všimněte si stínů na Bidenově pravém rameni a naopak na levém rameni jeho ženy. Vzhledem k postavení stolní lampy by to mělo být obráceně, tak jak to mají Carterovi.

1 0
možnosti
Foto

Hlavním zdrojem světla byl nejspíš blesk odrazem o strop, s malou vizitkou pro jiskru v očích - a nikoliv ta lampa. Nepřirozeně kontrastní kontury jsou nejspíš dány softwareovým zvýšením kontrastu.

Fotomontáž samozřejmě nelze zcela vyloučit nikdy, ale tady k ní asi nebyl důvod..

Současné nejlepšíí širokoúhlé objektivy soudek neudělají. Nečekal bych, že by tam byl fotograf s levnou nebo zastaralou technikou.

1 0
možnosti

D89a77v65i79d 46J98e15c35h

7. 5. 2021 12:02

možná to udělala chybná kompozice, ale je to jen fotografie. Obry, z nich nikdo neudělá, obři to nikdy nebudou. Po nich zůstane leda tak obří průšvih...8-o

6 2
možnosti

Zrejme nebylo kam poodstoupit, tak to vzal velmi sirokym sklem a takhle to dopadlo. Ego Jimmy Cartera neutrpi, nema ho tak krehke jako Trump.

0 1
možnosti

...manželé Bidenovi vypadají oproti Certerovým jako obři.

Někdo neumí fotit a někdo zase číst co napsal.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že tam autorka napsala ty tři varianty schválně - nebyla si asi jista, jak se vlastně jejich jméno píše, tak pro jistotu zvolila tři varianty v naději, že jedna by mohla být správná. A ono to vyšlo :-)

1 0
možnosti

Carter je sice menší, ale zas má větší boty.

Moc nechápu, proč jsou Bidenovi větší, když nejsou blíž.

0 0
možnosti
Foto

Protože širokoúhlý objektiv je optimalizovaný na přesné focení zdi, kolmé k ose objektivu. Aby ta zeď vypadala na fotce stejně jako ve skutečnosti, musí objektiv okraje zvětšit, protože jsou od objektivu dál. Když ale vyfotíte takovým objektivem lidi, kteří jsou nikoliv v řadě podle zdi, ale stejně daleko (v půlkruhu) kolem fotografa, budou osoby na krajích zvětšené.

6 0
možnosti
Foto

J85i77ř43í 28E92r89b63e52n

6. 5. 2021 11:49

No, hlavně že nám ukazují své ponožky. Byl by asi problém trochu posunout nohavice před ohnutím nohy, aby nekončily pomalu ve třetině holeně... :-)

0 0
možnosti

Nikdy jsem netušil, že Carter má tak velkou nohu. Ty boty mu asi sháněl Zbygniew Brzezynski.

1 0
možnosti

Spíš to vypadá jako nepovedená fotomontáž (Biden se prolíná s křeslem).

Autor chtěl asi zdůraznit velikost pokrokářského prezidenta Bidena a trošku to přehnal.:-)

Jeho voliči jsou určitě nadšeni, jaký velký chlapák jim teď vládne.

Biden by se také mohl (místo padání na schodech) začít potápět pro amfory, jezdit na koni a bojovat v judu (případně svištět na běžkách jako náš kormidelník).

6 1
možnosti
Foto

S křesly se prolínají všichni. To je efekt automatického zvýšení kontrastu, kdy software obtáhne kontury. Tady to někdo před zveřejněním zjevně přehnal.

I když: nelze vyloučit ani použití karťaků (viz Kosmo). :-P

2 0
možnosti

I87v28a47n 38V69a65š11e95k

6. 5. 2021 9:54

Takový roztomilý příspěvek.Už je to zase hezké v těch USSA.:-)

0 0
možnosti