Miliardářský šejk Hamád bin Hamdán an-Nahaján nechal vepsat své jméno do pouště.

Miliardářský šejk Hamád bin Hamdán an-Nahaján nechal vepsat své jméno do pouště. | foto: Profimedia.cz

Šejk nechal vepsat své jméno do pouště, nápis je vidět i z vesmíru

  • 505
Arabský šejk Hamád bin Hamdán an-Nahaján z Abú Zabí dal své bohatství na odiv dosud nevídaným způsobem. Do pouště nechal vepsat své jméno. Písmena jsou vysoká přesně jeden kilometr, takže je nápis Hamad vidět i z vesmíru.

Písmena na ostrově Al Futaisi jsou dokonce tak velká, že H, A a částečně také M tvoří po zaplavení vodní cestu. Podle britských médií se po ní prohání sám šejk na své jachtě. Celkem je nápis široký přes tři kilometry.

Miliardář patří do rodiny, která vládne emirátu Abú Zabí. Jeho bohatství se odhaduje na 14 miliard liber (asi 390 miliard korun).

Miliardář vlastní přes 200 aut, včetně sedmi Mercedesů 500 SEL, nabarvených podle jednotlivých odstínů duhy. Svůj vozový park má navíc zaparkovaný uvnitř pyramidy, již si nechal na zakázku postavit. Patří mu také ostrov Al Futaisi, který se v rodině dědí z otce na syna.

Obrovský nápis lze najít i na satelitních mapách.

Obrovský nápis lze najít i na satelitních mapách.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video